Политиката на кабинета се осъществява от премиера, уточняват в специална

...
Политиката на кабинета се осъществява от премиера, уточняват в специална
Коментари Харесай

След визитата в Битоля: ВМРО-ДПМНЕ пита за македонски културни центрове у нас


Политиката на кабинета се реализира от премиера, прецизират в специфична позиция и от Министерския съвет. Поводът още веднъж е Северна Македония и изказванията, че съветниците от външнополитическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков водят независима външна политика по тематиката.

От държавното управление прецизират, че експертизата на съветниците се употребява само и единствено за реализирането на политиките от страна на премиера и дилемите, които слагат той.

В Република Северна Македония също имаше реакции на българската аудиенция. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски посъветва Кирил Петков да покаже добросъседство, като „ стартира да открива македонски културни центрове в Сандански и в Благоевград “.

Думите му идват в отговор на откритият през вчерашния ден в Битоля български културен център, а на който участваха огромна част от политическия ни хайлайф и представители на парламентите партии.

По-рано денем вицепрезидентът Илияна Йотова посети паметника на починалите 15 български туристи край Охридското езеро, подложен в тяхна памет, откакто през 2009 година потъна корабът „ Илинден “. Тя сервира венци, а също съумя и да се срещне с представителите на българската общественост тук.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР