Политиката на ЕС спрямо Русия не помага за укрепване на

...
Политиката на ЕС спрямо Русия не помага за укрепване на
Коментари Харесай

Москва обвини ЕС в неприлична политика

Политиката на Европейски Съюз по отношение на Русия не оказва помощ за подсилване на връзките и е просто демонстрация на „ политическа Кама сутра “, съобщи висшият посланик на Москва, до момента в който напрежението на континента се разгаря, предава rt.com.

Говорейки като част от изявление с прочут съветски водещ на токшоу в понеделник, външният министър Сергей Лавров сподели, че тактиката на блока е композиция от три правилото: отдалеченост, напън и разговор по въпроси от интерес за Брюксел.

Според служителя-ветеран, висшият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел „ сподели, че желае нова политика по отношение на Русия и че тя въпреки всичко ще бъде градивна “.

„ Имаше толкоз мощни офанзиви против него след визитата му в Москва, единствено тъй като обяснихме какво мислим за [Алексей] Навални и всичко останало, и за ролята на Германия и Европа като цяло в разпръскването на тези неистини и невъзможността да представим каквото и да било обстоятелства и отговори на обикновени въпроси “, сподели Лавров.

Европейски Съюз заплашва да отреже Русия от SWIFT ОЩЕ: Европейски Съюз заплашва да отреже Русия от SWIFT
Той напомни, че някогашният висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини е измислила пет съществени области за връзките с Русия, като един от главните правила е ориентиран към нормализиране, стига Москва да съблюдава споразуменията от Минск за Донбас. Според него всеки, който е прочел протоколите, „ ще разбере, че това е политическа шизофрения “.

Външният министър на Москва подлага на критика „ хореографията “ на Брюксел за тактиката „ отбиване, ограничение и ангажиране “, заявявайки, че това е „ политическа Кама сутра “.

Обратната страна на Лавров идва, откакто Европейският парламент съобщи в резолюция, че Москва рискува да бъде изцяло изключена от главната световна платежна система SWIFT, в случай че съветските войски стартират инвазия в Украйна. В текста Брюксел сподели, че блокът би трябвало да е подготвен да изпрати „ доста строго предизвестие, че военните дейности освен ще бъдат неприемливи, само че и ще имат висока икономическа и политическа цена “.

През юни Европейската комисия и Борел изготвиха отчет за връзките с Москва. Той сподели, че „ при актуалните условия обновеното партньорство сред Европейския съюз и Русия, което разрешава по-тясно съдействие, наподобява далечна вероятност. Нашата упоритост би трябвало да бъде да проучим пътища, които биха могли да оказват помощ за смяната на сегашната динамичност последователно в по-предвидими и постоянни връзки. "

Според разписката Европейски Съюз „ ще продължи да се опълчва на нарушаванията на правата на индивида и ще приказва за демократичните полезности “, както и за хипотетичните нарушавания на интернационалното право от Москва в Украйна, Грузия и на други места. Докато Брюксел ще се опита да ограничи опитите на Русия да подкопае ползите на блока, той ще се опита да се ангажира с най-голямата страна в света по основни въпроси, като пандемията Covid-19, изменението на климата и битката с тероризма.

По-рано тази година Европейски Съюз показа план на отчет, изискващ блокът да предприеме по-конфронтационен метод към Москва. Вестникът споделя, че Брюксел би трябвало да „ съобщи евентуалните изгоди, които е подготвен да предложи в подмяна на демократична промяна “ на страната, и също по този начин предлага да се насочи към „ агитация “ със основаването на „ Свободна съветска телевизия с непрекъснато ефирно време “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР