Политиката на американския президент Доналд Тръмп поражда "огромна нестабилност" в

...
Политиката на американския президент Доналд Тръмп поражда "огромна нестабилност" в
Коментари Харесай

Зигмар Габриел: Политиката на Тръмп поражда огромна нестабилност в света


Политиката на американския президент Доналд Тръмп поражда "огромна нестабилност" в света, съобщи немският външен министър Зигмар Габриел по телевизия ZDF.

Габриел укори Тръмп в отсъствието на значима външнополитическа стратегия, която "би дала отговор на американските политически обичаи, образувани след Втората международна война", и в подчиняването на външната политика на Съединени американски щати на вътрешните ползи на страната. Тръмп гради двустранни връзки с всяка страните поотделно, "сключва краткотрайни сделки" и не помни за образувания международен ред, споделя първият посланик на Берлин. Според него Съединени американски щати са подготвени да се съобразят с разпоредбите, основани в света, единствено в връзките с тези, които съгласно Тръмп това е оправдано. Габриел показва, че всичко това основава "огромна нестабилност" в света.

Според ръководителя на немското външно министерство Съединени американски щати слагат под въпрос самото битие на "формирания от самите тях демократичен международен ред", а задачата за поддържането му напълно пада върху рамената на Европа. Сами европейските страни не могат да се оправят, убеден е министърът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР