Политиката е легитимна, когато отстоява националното достойнство, суверенитета и символите

...
Политиката е легитимна, когато отстоява националното достойнство, суверенитета и символите
Коментари Харесай

Радев: Политиката е легитимна, когато отстоява националното достойнство и суверенитета

" Политиката е законна, когато отстоява националното достолепие, суверенитета и знаците на държавността, когато главните цели са сигурността и благосъстоянието на българските жители, съхранението на нашата история, просвета и обичаи, когато почита закона. "

Това показва президентът Румен Радев в своята публична страница във Facebook. Поводът за изказването му е навършването на две години от началото на втория мандат в президсентската институция дружно с вицепрезидента Илияна Йотова.

 

" Затова институциите могат да реализират резултати в публичен интерес единствено когато активността им произтича и директно се управлява от него ", прибавя президентът, който постави клетва за повторно на 22 януари 2022 година

" Това бяха наши общи дела и през миналата година. С вицепрезидента Илияна Йотова ще продължим и отсега нататък да работим за национално единство и правдивост, за развиването ни като съвременна европейска народна власт ", написа още президентът.

 

Ето и цялостния текст на обявата на президента във Facebook:

Политиката е законна, когато отстоява националното достолепие, суверенитета и знаците на държавността, когато главните цели са сигурността и благосъстоянието на българските жители, съхранението на нашата история, просвета и обичаи. Когато почита закона. Затова институциите могат да реализират резултати в публичен интерес единствено когато активността им произтича и директно се управлява от него.
Това бяха наши общи дела и през миналата година. С вицепрезидента Илияна Йотова ще продължим и отсега нататък да работим за национално единство и правдивост, за развиването ни като съвременна европейска народна власт.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР