Политикът и световноизвестен скулптор коментира пред Ретро“ новината, че партията

...
Политикът и световноизвестен скулптор коментира пред Ретро“ новината, че партията
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Трифонов да напусне България!

 Политикът и знаменит ваятел разяснява пред " Ретро “ новината, че партията на е на второ място след ГЕРБ и влиза в Народното събрание. Стана ясно още, че " ИТН “ е желаната партия измежду българите в чужбина.

Рашидов бе измежду политиците през годините, които бяха иронизирани в пошли скечове в " Шоуто на Слави “. Творецът нееднократно е признавал, че таман Трифонов е прокудил от България децата и внучките му, които години наред бяха погнусени и травмирани от грубите смешки на шоумените. 

- Г-н Рашидов, внучките ви напуснаха България поради, вие щяхте да напускате страната. Сега по какъв начин ще живеете в страната на същия този Трифонов, който влиза в Народното събрание?

- Аз няма да напущам страната си, по-добре Трифонов, който толкоз разчита на българите в чужбина, да я напусне. Но аз неведнъж съм казвал, че страната не е поле за смешки. Хора без никакъв опит, за които негативизмът е метод на живот, хора, които само са оплювали политиците, подигравали са политиците, унижавали са ги, през днешния ден те ще стават политици! Но дружно с това доста мемоари от прехода ще се появят в битността им към този момент на политици.

Сигурен съм, че те ще научат за себе си и за живота си доста повече, в сравнение с им се желае. От масите на Илия Павлов от началото на прехода през демократичните мутри до някои днешни олигарси – обслужването по празници към момента се помни от доста хора. Именно по тази причина, когато приказваме за парламент и политика, би трябвало добре да се огледаме в огледалото на предишното, с цел да бъдем носители на оптималната хигиена. Политиката не е толкоз лесна работа. Парламентът е отговорно място, значимо за ориста на доста хора. Лесно е да си съпротива и да плюеш. Много хора станаха известни с плюенето си, с нищо друго.

- Как да има хигиена в Народното събрание, като депутати ще стават хора, които облъчват с чалга?

- Жалко. Искаме, не желаеме, това избра народът. Хора, които живеят в чужбина, с гласа си също направиха вероятен този резултат. " ИТН “ е преди всичко измежду гласувалите в чужбина българи. Изненадан съм, че им харесва чалгата. А те си заплащат налога в непозната страна, не в нашата хазна... За страдание, това се получи.

- Партията на Трифонов е на второ място след ГЕРБ – очаквали ли сте подобен резултат?

-  Преди време ясно съм казвал в изказвания, че този парламент ще бъде това, с което тези хора са се построили в живота. Опасвам се, че комбинацията на няколко партии ще бъде един нахален панаир.

- Кой е виновен за това, че се стигна дотук – едно потомство да порасне с " Едно ферари с цвят червен “ и да реди общото ни бъдеще?

- Всички сме виновни, че превърнахме плюенето, опростачването и омразата нацяло потомство в метод на живот, в което драговолно участваха и носят отговорност както тези медии, които бяха платформа на омразата, по този начин и обществените мрежи, които се хранят с ненавист и отричане. А един шоумен възпита едно цяло потомство по собствен облик. Виновни сме цялото общество, че позволяваме това. Политиците със страха си правеха всичко това допустимо. Всички знаем, че политик и муха се убиват с вестник. Но не трябва и страхът да е толкоз огромен. И в последна сметка дотук се стигна поради слободията, която ни вкара в криворазбраната цивилизация. А свободата е низ от правила. Демокрацията е низ от правда.

- А в този момент едно чака-рака шоу претендира да задава звук в политиката на страната – какво се случва?

- Жалко, че деморализираме всичко. Деморализирахме си народа, деморализирахме си полезностите, направихме си живота на ниска цена и злобен, живеем всички в една неистина, която назоваваме морал. Дано не стартира безнравственост и на политическата класа, може да станем очевидци и на чака-рака политика. Опростачването на едно потомство, принизяването на достолепието на хората направи някои хора политици. Човек това, което е построил от себе си в живота – това ще бъде и на политическата сцена. Такава политика си заслужаваме, халал да ни е!

- Не е ли обидно това?

- Каквото и да кажа, това е резултатът, за жалост. Обидно, необидно... Нека да забележим какво ще се случи оттук насетне. Ще поживеем и ще забележим.

- Според вас какво следва, ще има ли предварителни избори?

- При тази комплицирана настройка може и да има, може и да няма. Този шах е комплициран. Сега ще забележим тези, които осмиваха, обиждаха и ругаеха политиците, какви политици ще бъдат. Това е изборът на част от народа. Както споделя един влъхва: " Кой каквото самичък си направи, никой различен не може да му го направи “. Не считам да се изтезавам. Аз ще продължа да почитам достойните, образованите, надарените – хората, които са моторът на развиването на едно общество. А на гладните пеликани – за тях остава само политиката като метод на битие.

Колкото до нашите сънародници в чужбина, които неволята изпрати да аргатуват и си заплащат налозите в непознати страни, пълнейки хазната им, те да бъдат по-активни в страните, където живеят. А тези, които не престават да се трудят и да пълнят държавната хазна в България – реверанс и почитание. Това са хората, които имат моралното право да вземат решенията за своя живот. Съжалявам, само че останалото някак си не е почтено.

- Но пък към този момент можем да се похвалим с първата публична чалга партия в Народното събрание...

- Дано не се постанова от трибуната на Народното събрание да щракаме с пръсти. Притеснен съм от този резултат, нека не се окажа прав. Нашият живот не е шоупрограма. Много по-сериозно нещо е.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР