Политическото уравнение е следното - ако има редовен кабинет и

...
Политическото уравнение е следното - ако има редовен кабинет и
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Без ГЕРБ, ДПС и Възраждане не може да има редовен кабинет. Кой ще плати цената?

Политическото уравнение е следното - в случай че има постоянен кабинет и болшинство, той би трябвало да включва ”Възраждане ”, Движение за права и свободи, ГЕРБ -  без тях няма да може да се сформира.

 

Проблемът ще е за ГЕРБ, тъй като това ще е непопулярна коалиция и по този метод ще подари локалните избори на Политическа партия и Демократична България, а да вкорениш главния си конкурент в локалната власт... Това е съставен елемент, който ще те крепи, там има пари, ползи, публични поръчки, всичко това прави витални локалните структури. Това вкореняване ще трансформира Политическа партия и Демократична България в устойчиви субекти. Защо ГЕРБ да го прави? "

 

Това съобщи по Българска национална телевизия политологът Димитър Ганев.

 

Партиите ще опитат да скрият това, че са създали коалиция с довчерашния си конкурент. Политическото уравнение, с което ще осъмнем на 3 април ще е същото, както беше на 3 октомври предходната година, сподели Димитър Ганев. 

 

И разясни: " Най-вероятният вид за идващ постоянен кабинет, когато и да бъде той дали след 2 април или локалните избори, ще бъде сходен на този, препоръчан от ГЕРБ, отпред с проф. Габровски. Такъв, който няма да има ярки партийни лица и водачът на първата политическа партия няма да е министър председател. Не подобен вид както наблюдавахме при Тройната коалиция или при  четворната коалиция на Кирил Петков ”

 

„ Политическото уравнение е следното - в случай че има постоянен кабинет и болшинство, той би трябвало да включва „ Възраждане ”, Движение за права и свободи, ГЕРБ - без тях няма да може да се сформира кабинет ”, добави той.  Без ГЕРБ и Движение за права и свободи не може да има конструкт в идващото Народно събрание. 

 

Според него би трябвало да бъдат запитани водачите на Демократична България и Политическа партия с кого биха подписали съдружно съглашение, само че нито един водач няма отговор.

Той счита, че идната акция ще е „ мощно конфронтационна ”.

 

Остава проект Б - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

 

И добави: " Въпросът е за какво до момента не го направиха и за какво ще го вършат в идващото Народно заседание. 

Според Ганев, в случай че ще се върви към такова решение, то ще е след локалните избори, когато партиите ще имат по-голяма подготвеност да платят висока политическа цена.

 

Политологът е уверен, че умората от честите избори и задълбочаването на политическата рецесия ще направи " по-чуваеми " концепциите за промяната на системата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР