Политическият успех на президента Румен Радев се дължи не на

...
Политическият успех на президента Румен Радев се дължи не на
Коментари Харесай

Успехът на Радев се дължи на сблъсъка с ГЕРБ, смята Атанасова

Политическият триумф на президента Румен Радев се дължи не на негови градивни дейности, а на борбата с ГЕРБ. Това мнение изрече пред Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Тези 5 години бяха цялостни с борба, което е напълно естествено - за да натрупаш някакъв позитив, би трябвало да избереш мощен конкурент. Тази тактичност явно е сполучлива, само че не мисля, че докара до нещо позитивно, с изключение на за персоналния му рейтинг. Не мисля, че хората живеят много по-добре след тези изтекли 5 години ", заключи първия мандат на президента тя.

И даде контрапример - ГЕРБ постоянно се справяли с рецесиите през годините - икономическата рецесия през 2009 година, фалита на КТБ, мигрантската и коронавирус рецесиите. " Всички рецесии, пред които е изправяна България, са били посрещани от държавното управление на ГЕРБ. След време хората ще го оценят ".

Атанасова преповтори и въпроса на партийния си водач Бойко Борисов от събота - откакто новите властимащи упрекват ГЕРБ, че по време на тяхното ръководство изчезвали по 8 милиарда лв. годишно, то къде са в този момент тези пари.

Председателят на ПГ на ГЕРБ не отговори дали от партията биха подкрепили по-сериозни промени в правосъдната система, за чието приемане настоящото болшинство не е задоволително. " Виждаме предпочитание за смяна в правосъдната система, която досега се показва в заявления, не сме видели нищо съответно. " Подкрепа се търси. Г-н Иванов може да заповяда в централата на ГЕРБ, където е ръководителят на нашата партия, с цел да се води диалог всъщност, когато има подготвеност с избрани текстове. Така се търси поддръжка - на лидерско равнище. "

Атанасов заяви още, че делото на ГЕРБ против Бойко Рашков за клюка поради думите му, че 1/3 от парите за строителството на Автомагистрала " Хемус " изтичат към партията, е позволено в съда. Бившите ръководещи съдят силовия министър за 100 000 лв. за клюка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР