Политическият Пловдив е уникален с много силните си местни проекти,

...
Политическият Пловдив е уникален с много силните си местни проекти,
Коментари Харесай

Малките партии като големи патерици

Политическият Пловдив е неповторим с доста мощните си локални планове, които към този момент второ десетилетие се трансформират във значими патерици на ръководещите партии. Подобни мощни локални организации има в няколко приморски градчета, само че не са познати във Варна и Бургас, с които нормално Пловдив се съпоставя.

Две дребни партии - " Кауза Пловдив ", ръководена от Георги Тютюков, и ЗС „ Александър Стамболийски”, която се оглавява в Общинския съвет от юрист Георги Колев, години наред съумяват освен да се задържат в ръководството на Пловдив, само че и да усилят числеността на групите. Двете обединения, чийто напредък стартира под тепетата с един-двама съветници, през днешния ден имат по 5 свои представители и си поделят мястото на трета политическа мощ в локалния парламент.



Една от аргументите е устойчивостта на двете групи, които най-малко очевидно не са претърпели люспене, особено през трите десетилетия на националните структури на ОДС, ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Втората причина е, че през всичките години на своето битие ловко се приспособяват към мощните на деня, участвайки в локалната власт.

ЗС „ Александър Стамболийски” и " Кауза Пловдив " партнират на огромните партии от началото на новия век, когато техните обединения се водеха под шапката на Български земеделски народен съюз (Анастасия Мозер) и Граждански съюз за нова България. Забележителен образец за постоянното наличие във властта е на " Кауза Пловдив " с водач Георги Титюков, който натрупа над 20-годишен стаж в локалната администрация първо като редови чиновник, а по-късно и като заместник-кмет по обществена политика и спорт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР