Политическият фокус е напълно различен от интересите на хората. Ще

...
Политическият фокус е напълно различен от интересите на хората. Ще
Коментари Харесай

Адриан Николов: Политическият фокус е напълно различен от интересите на хората

" Политическият фокус е изцяло друг от ползите на хората. Ще влезем в режим на доста нападателни обещания, само че няма да се гласоподават фундаменталните закони ", съобщи Адриан Николов от Института за пазарна стопанска система в ефира на Дарик.

По думите му ще потънат доста огромни промени.

" Голямата смяна с тази Конституция беше, че Народното събрание продължава да действа, само че това не значи, че огромните просветителни промени ще минат, а по-скоро ще паднат жертва на предизборния популизъм ", добави той.

" Последните 9 месеца не узнахме редица неща: кои министри чии назначения са, кой ги припознава за свои, нито кой застана зад редица текстове от Конституцията ", съобщи правният специалист от Института за пазарна стопанска система Иван Брегов.

Той посочи, че по тематиката с битката с корупцията следва приемането на съдоустройствения закон.

" След приемането на този закон би следвало да се произведат изборите за Висш правосъден съвет. Без да бъдат осъществени тези избори не може да бъде определен нов основен прокурор, а и есента изтича мандатът на ръководителя на Върховния административен съд, т.е. два от трите най-висши поста в правораздаването са сложени под едно доста значимо изискване ", добави той.

" Единственото, което можеше да свърши все още настоящото Народно заседание, е да открие процедура за избор на инспекторат към Висшия правосъден съд ", сподели още правният специалист.

Според Брегов доста от значимите назначения и периоди " остават висящи във въздуха ".

Относно каква е повода държавното управление да се разпада, той сподели: " Причината е на политическия терен. Ние няма да я узнаем в никакъв случай отговорите на доста въпроси, само че би трябвало да бъде понесена някаква политическа отговорност. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР