Политическият елит няма да има четвърти шанс, ако и в

...
Политическият елит няма да има четвърти шанс, ако и в
Коментари Харесай

Политолог: В следващия парламент ще управлява коалиция без ГЕРБ и ДПС

Политическият хайлайф няма да има четвърти късмет, в случай че и в 47-ия парламент не се сформира държавно управление и се стигне до четвърти парламентарни избори. Тогава е допустимо жителите да потърсят нещо доста по друго от предлаганото претоплено политическо меню ". Тази теза изложи проф. Тодор Галунов, политолог и учител във Великотърновския университет.

Според него изрично е необходимо в идващия парламент да се сформира болшинство, което да излъчи ръководство на страната:

" Политическият хайлайф би трябвало да направи нещо, с цел да успокои страната, не може все да се оправдават с това, че някоя партия не желае да се коалира с друга. Политиката не е място за прищявки, а би трябвало да се свърши работа ".

Неговата прогноза е за коалиция в 47-ото Народно заседание, в която сигурно няма да вземат участие ГЕРБ и Движение за права и свободи:
 Ще прескочат ли Асен Василев и Кирил Петков бариерата на изборите? Мнението на специалист Ще прескочат ли Асен Василев и Кирил Петков бариерата на изборите? Мнението на специалист
" Ние имаме нов план, който се осъществя по неотложност. Той може да е квалифициран и малко по-рано. Ако създадем съпоставяне сред новия прое...

" Никоя от партиите, които са във вид за основаване на коалиция, няма да има ролята на хегемон, на водеща при основаването на кабинет.... " Продължаваме промяната " (ПП) дава нови очаквания, само че тя ще бъде един от детайлите, няма силата да бъде главният носещ детайл, защото е в политическото пространство от 1 месец. Ако стане политическо знамение, може да бъде втора политическа мощ, само че на доста дребна разлика от третите ".

Според политолога е парадоксално, че Политическа партия и " Демократична България " в хода на акцията ще са съперници, в случай, че изповядват сходни хрумвания.

По думите на проф. Галунов ранното издигане на кандидатурата на Румен Радев му дава преднина, която мъчно ще бъде стопена.

" Трудно ще се доближи 50% изборна интензивност на вота на 14 ноември, към 45% ще е ", счита политологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР