Политическият дневен ред се поставя от БСП поради липсата на

...
Политическият дневен ред се поставя от БСП поради липсата на
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Политическият дневен ред се поставя от БСП

Политическият дневен ред се слага от Българска социалистическа партия заради неналичието на подготвеност у ръководещите за законодателна самодейност. Законодателната самодейност е нашата . Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев.
По думите му болшинството няма да одобри доста от предложенията на левицата, макар че доста от тях не са политически - като закона за жестомимичния език, само че значимото е, че тематиките биват поставяни на дневен ред. Като значима такава тематика той уточни Закона за храните.
Бойчев акцентира, че левицата е провела срещи с браншовите организации, които са дали действителната обстановка по браншове и на тази база са стъпили предлаганите от левицата промени. „ Предложението ни не се одобри, стартира обаче спор и под натиска на разразилата се полемика, ГЕРБ обявиха, че са подготвили техен законопроект. Тяхната тактичност ще бъде: „ Няма да одобряваме предложенията на Българска социалистическа партия, само че за всяко тяхно предложение ще представяме свое “ . Ако това докара до смяна и до поддръжка за българските производители, не бихме възразили “, безапелационен бе той.
Според него би трябвало да се промени политика към поддръжка на личните производители. Той напомни, че и при измененията в Закона за защита на конкуренцията, които са балансирали връзките сред дребните и огромните производители, и комерсиалните вериги още веднъж е имало заплашване с повишение на цени и недостиг на артикули, само че това не се е случило. „ Защитата на българските производители и на българското е една от огромните тематики в политиката на Българска социалистическа партия оттук насетне и няма да се откажем от нея “, акцентира той.
Бойчев съобщи, че не вижда мощно място в това държавно управление. „ Беше ни възложен в края на лятото вид на управническа стратегия. Някакви положителни планове и целеполагане на няколко стотин ограничения. Това демонстрира, че нямат нито цели, нито изясненост по какъв начин да решат нито един от проблемите на българите. Колкото по-бързо си отиде това държавно управление, толкоз по-добре за страната ни “, сподели още той.
На въпрос дали Българска социалистическа партия ще поддържа претенции избор на съмнение Бойчев отговори: „ Ще употребяваме вота на съмнение като един от най-сериозните принадлежности на една съпротива. Обсъждането на подобен въпрос е политическо решение, което се взима от най-високите органи в нашата партия и ПГ. Предстои да бъде обсъждано “. По думите му вотът е първа стъпка, след това би трябвало да се покаже алтернативата по всеки един от проблемите в страната. „ Очевидно е, че Българска социалистическа партия е съпротива и опция на настоящето ръководство. Трябва да спечелим доверието на българските жители, че България може да има един различен път на развиване “, акцентира зам.-председателят на ПГ на левицата.
На въпрос за Висш съдебен съвет Бойчев съобщи, че Българска социалистическа партия не взе участие в сделки и по тази причина е направила 6 оферти, с цел да има действителен избор сред фрагменти с безукорен професионален опит.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР