Политическият дискурс деградира до нивото от 90-те години, коментира в

...
Политическият дискурс деградира до нивото от 90-те години, коментира в
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Политическият дискурс деградира до нивото от 90-те

Политическият дискурс деградира до равнището от 90-те години ", разяснява в предаването на Българска национална телевизия " Панорама " вицепремиерът Томислав Дончев.

Говорейки за Истанбулската спогодба и интерпретациите, които се появиха, той означи, че " евентуално има някакъв недостиг от информационни решения " на ръководещите от ГЕРБ във връзка с документа. Посочи обаче, че няма по какъв начин всяко решение на държавното управление да се подлага на предварителни публични диспути а и няма по какъв начин едно решение на Народното събрание за ратификацията й да вкара гей бракове и така нататък Според вицепремиера в мненията за конвенцията " бяха инфилтрирани радикални и искрено казано погрешни тези ".

" Добре поднесените манипулативни тези разсъниха дремещи в доста огромна част от българите страхове ", добави Дончев.

" България напоследък мъчно рпоизвежда дела ", добави той. По думите му е належащо да има три или четири тематики, които да са обект на народен консенсус.

Попитан за присъединението на страната към Шенген, Томислав Дончев съобщи, че в тази ситуация се ползват двойни стандарти. " Нямам поради, че България е механически подготвена за Шенген, а че понасяме отговорности, които доста от шенгенските страни не понасят ", сподели той. По думите му при сегашната обстановка присъединението към шенгенското пространство е по-скоро въпрос на известност и самочувствие.

На коментар от водещия, че влизането в Шенген се обвързва освен със сигурността на границите, а с корупцията вътре в България, вицепремиерът отговори, че на следващия ден някой може да реши да обвърже влизането с нещо друго.

" Корупция има в България и който го отхвърля, живее на някакво друго място ", счита още Дончев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР