Политическият дебат за насилието над жени продължава. Групата W20 цели

...
Политическият дебат за насилието над жени продължава. Групата W20 цели
Коментари Харесай

Дамите от групата W20 целят да гарантират сигурността на нежния пол

Политическият спор за насилието над дами продължава. Групата W20 цели да подсигурява, че въпросите, свързани с пола, са включени в полемиките и в Декларацията на страните от Г-20. Представители на идната среща на върха на W20, която ще се организира в Бразилия, бяха поканени от италианското управление на групата, с цел да обменят отзиви по този все по-належащ въпрос. Централно място в полемиката зае неналичието на общо определение за “сексуално принуждение ” в първия в историята на Европейски Съюз закон за битка с насилието против дами.
W20 насочва апел за отменяне на директивата на Европейски Съюз, която ще бъде гласувана от Народното събрание през април. Тя не включва половите злоупотреби на работното място. Това значи и игнориране на условията на Инстанбулската спогодба.
Линда Лаура Сабадини, ръководител на W20 2021

Въпреки отпущането на повече средства за женските организации, убийството учредено на пола, известно още като фемицид, не е прието като независимо закононарушение в италианското законодателство.

Италианската делегация ще взе участие в срещата на върха на W20 в Бразилия. Целта е да се приложат италианската експертиза и опит за решение на проблемите на дамите. Бразилското председателство дава обещание да се бори с насилието, учредено на пола, трансформирайки го в основен акцент на срещата на върха.

 

Джорджа Орланди, Euronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР