„Политическите спорове трябва да бъдат за политики, а не да

...
„Политическите спорове трябва да бъдат за политики, а не да
Коментари Харесай

Цветан Цветанов към президента: Не сме в политиката, за да водим махленски спор

„ Политическите разногласия би трябвало да бъдат за политики, а не да са на полето на персоналните нападки. Не сме влезнали в политиката, с цел да водим просташки диспути “. С тези думи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов продължи задочната словесна „ престрелка “ с президента Румен Радев, разразила се по време и след Консултативния съвет за национална сигурност.

„ Политическите разногласия би трябвало да бъдат за политики, а не да са на полето на персоналните нападки. Не сме влезнали в политиката, с цел да водим просташки диспути “. С тези думи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов продължи задочната словесна „ престрелка “ с президента Румен Радев, разразила се по време и след Консултативния съвет за национална сигурност, отбелязва бТВ.

Словесната престрелка сред Цветан Цветанов и президента продължава и през днешния ден

Цветанов разяснява тематиката във Вършец, където се организира Шестата политическа академия на ГЕРБ – дами. Форумът е отдаден на политическата приемливост, консенсусът в хода на българското председателство на Европейския съюз, подправените вести и езикът на омразата.

До момента по отношение на председателството на страната ни са проведени хиляда мероприятия с присъединяване на 10 хиляди делегати, а оценката за организацията е доста добра, сподели Цветанов. Въпреки това съгласно него неуспехът на председателството е първа опорна точка на опозицията.

„ Не би трябвало никога да позволяваме заиграването със страховете на хората. Не би трябвало никога да се държим безконтролно и да постановяваме държание, което може да води единствено до разделяне. И когато се водят политическите разногласия аз считам, че те би трябвало да бъдат част от политическия живот на страната, само че най-важното е когато водим политическите разногласия те да бъдат за политики, а не да бъдат на полето на персоналните нападки, тъй като персоналните нападки са за тези, които не би трябвало да бъдат в политиката. Личните нападки са за тези, които нямат сходно държание, което би трябвало да бъде олицетворението на нацията. Не може сходни политици да излизат и да насочат персонални нападки. Силата обаче в ответната страна е да резервира самообладание, да резервира хладнокръвие, тъй като аз или сътрудниците или всички вие не сме влезнали в политиката, с цел да водим просташки диспути. Ние сме влезнали в политиката, с цел да решаваме проблеми “, съобщи Цветанов.

Цветанов разяснява и тематиката „ защита “, по която имат разногласния с президента: „ Може би дебата, който беше предизвикан на Консултативния съвет просто не даде опция президентът да отговори аргументирано на всички тези въпроси, тъй като нямаше свястно пояснение по какъв начин в действителност в един длъжностен кабинет се взема решение за превъоръжаването и привършване процедурата за избор на закупуване на нови самолети. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР