Политическите сили, които говорят за съдебната реформа, си мислят, че

...
Политическите сили, които говорят за съдебната реформа, си мислят, че
Коментари Харесай

Искат да овладеят прокуратурата: Гешев

" Политическите сили, които приказват за правосъдната промяна, си мислят, че по този метод могат да овладеят прокуратурата ”, съобщи пред БНР основният прокурор Иван Гешев. Коментарът му и два по отношение на измененията в Закона за правосъдната власт, които служебният правосъден министър Крум Зарков предлага. " Зад всичко това стои нещо нелегитимно ", усъмни обвинител №1.

" Този закон не е за надзор, не е за отчетност. Той има единствено една цел – в случай че може да се овладее прокуратурата и посредством нея да се преформатира политическата и икономическата власт ”, посочи Гешев.
" Ако някой го интересуваше отчетност, щяха да поканят в Народно събрание основния прокурор. Това са разпореждания по отношение на основния прокурор и неговите 5 заместници. А това е една от най-стабилните институции в страната ”, акцентира той.

" Това са проекторазпоредби, които опонират на Конституцията, основава се процедура за наказателно гонене по отношение на 6 индивида, а за останалите български жители е радикално друга процедурата ", уточни Гешев.

Той сложи въпроса за какво вместо това Народно събрание не трансформира наказателните закони. " Според мен преднамерено. Преди си мислех, че е от несръчност. Това е преднамерено, тъй като в един миг казусът може да опре до тях ", изясни той.



``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР