Политическите пристрастия преди нямаха място в американския спорт. Докато не

...
Политическите пристрастия преди нямаха място в американския спорт. Докато не
Коментари Харесай

Как една спортна звезда нарече Тръмп нещастник

Политическите пристрастия преди нямаха място в американския спорт. Докато не пристигна на власт Доналд Тръмп. Баскетболната звезда Леброн Джеймс назова президента " злощастник " и никой в НБА по този начин и не му се разсърди, отбелязва Deutsche Welle.
 
Леброн Джеймс е считан освен за най-хубавия деен баскетболист в света и един от най-хубавите в историята на този спорт изобщо, само че и за безспорен образец за подражателство. Той взе участие в обществени планове, постоянно сервира приятни изненади на почитателите си и качва в Туитър доста персонални информации. Обратно на посланието, което излъчва прякорът му " крал Джеймс ", отвън игрището той е извънредно старателен, непретенциозен и разумен човек.

Писателят Филип Рот за Тръмп: Невежа и самохвалец

Не и неотдавна, когато се разбра, че президентът Тръмп е трансформирал решението и няма желание да кани в Белия дом отборът-шампион в НБА – „ Голдън Стейт Уориърс “. Тогава Леброн, който играе в върлия зложелател на първенеца – „ Кливлънд Кевълиърс “ – яростно написа в Туитър: " Нещастник подобен, визитата в Белия дом постоянно е било огромна чест за спортистите, само че единствено допреди Вие да се появите ".
U bum @StephenCurry30 already said he ain't going! So therefore ain't no invite. Going to White House was a great honor until you showed up!
— LeBron James (@KingJames) September 23, 2017

Стара традиция

В Съединени американски щати е отколешна традиция първенците в четирите огромни професионални шампионати - по баскетбол, американски футбол, бейзбол и хокей на лед - да бъдат тържествено одобрявани в Белия дом. Треньорът на настоящия първенец в НБА Стив Кер, да вземем за пример, е стискал ръката на последните петима американски президенти - и като състезател, и като треньор.

Тръмп - президент на житейските случки

След като обаче предишния ноември Доналд Тръмп беше определен за президент, Кер разгласи, че няма да отиде в Белия дом, в случай че тимът му стане първенец. А откакто през юни " Уориърс " в действителност се постановиха на финала над " Кевълиърс ", от управлението на отбора оповестиха, че още не е взето решение по отношение на визитата в Белия дом.
 Стивън Къри БГНЕС, списък
В края на предходната седмица тимът трябваше най-сетне да разгласи дали ще одобри поканата на президента. Техният капитан Стивън Къри съобщи пред една телевизия, че персонално той щял да гласоподава с " не " , което явно Тръмп е взел за мотив да анулира поканата към „ Голдън Стейт Уориърс “.

Какво споделя езикът на Тръмп

Ръководството на баскетболната лига обаче застана зад спортиста . Шефът на НБА Адам Силвър съобщи: " Аз се гордея с нашите играчи, в това число и заради това, че те показват мнение по сериозни тематики ". Никой не упреква и ЛеБрон Джеймс за неговия туит, в който той назова Тръмп " злощастник ". Точно противоположното: спортният профсъюз излезе със следното мнение: " Свободата на мненията, а не презрителното отношение към тези свободи, е това, което направи Америка велика ".
 Леброн Джеймс БГНЕС
Обикновено излизам прав, съобщи Тръмп

" Тръмп употребява спорта, с цел да разединява американците "

В събота вечерта, няколко часа откакто Тръмп беше нарекъл някои от звездите на американския футбол „ кучи синове “ и предложил на притежателите на тимовете да не се двоумят и да уволняват всички играчи, които опозорявали Америка, Джеймс още веднъж си върна ореола на човек с кралско успокоение. Във видеопослание, качено в Туитър, той упрекна Тръмп, че употребява спорта, с цел да разединява американците. " Става въпрос за това да останем единни. Ние, американският народ, " уточни Джеймс.
" It’s not about dividing. We as American people need to come together even stronger. ” — @KingJames responds to @realDonaldTrump’s comments. pic.twitter.com/UHpzXpb42K
— UNINTERRUPTED (@uninterrupted) September 23, 2017
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР