Политическите договорки за новия ВСС лъснаха в парламента, пише на

...
Политическите договорки за новия ВСС лъснаха в парламента, пише на
Коментари Харесай

Акценти в пресата

" Политическите сделки за новия Висш съдебен съвет лъснаха в Народното събрание ", написа на първа страница вестник " Сега ". " Изслушването на претендентите за членове на Висш съдебен съвет от квотата на Народното събрание, което се организира в парламентарната правна комисия, беше претупано за нула време в четвъртък и завърши фарсово без никакви основни въпроси към претендентите. Това подхрани подозренията, че политическите сили към този момент са се договорили кого да пратят във Висш съдебен съвет - трайна процедура на Народното събрание през последното десетилетие ", разяснява всекидневникът.

" Дебелата кражба е-управление. Над 2 милиарда лв. са хвърлени напразно за 10 години ", написа вестник " Труд ". Изданието разяснява, че макар усвоените пари е-управление няма и българите не престават да си губят времето, обикаляйки от гише на гише, а служителите - да трансферират листове от бюро на бюро. По данни на " Труд " от 35-о място в света по внедряване на електронното ръководство през 2003 година, през 2010-та сме изпаднали на 44-о място, а в този момент сме на 70-о.

Вериги продават гориво на друга цена съгласно града, написа вестник " Телеграф ". Проверка на всекидневника демонстрира, че с близо 30 ст. варира цената за литър, като най-евтиното е във Варна, а най-скъпото - в столицата. Цените се трансформират освен сред обособените градове, само че и в границите на една и съща верига, добавя " Телеграф ".

" Ислямизацията на ромите и опитите да бъдат приобщавани към мюсюлманството се случва с най-бързи темпове в махалите в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Хасково и Бургас " - това демонстрира изследване на " 24 часа ". Всекидневникът показва още, че емисари проповядват в гетата коренен ислям, който няма нищо общо с обичайния в областите Разград, Шумен, Кърджали, Търговище. Нови джамии и молитвени домове се появяват край гетата, добавя " 24 часа ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР