Политически назначения на досегашното управление т.е. на ГЕРБ биват преназначавани

...
Политически назначения на досегашното управление т.е. на ГЕРБ биват преназначавани
Коментари Харесай

Сигнали за преназначения на кадри на ГЕРБ в държавната администрация - първо от Кадиев

Политически назначения на досегашното ръководство т.е. на ГЕРБ биват преназначавани от политическите кабинети на държавни постове в министерства и ведомства,.
Според информация от уеб страницата на Министерството на финансите досегашният зам.-министър на финансите Росица Велкова към този момент е шеф на дирекция " Държавни разноски ".
 Иван Бакалов: Българите се разделят на нещо като нови съсловия - държавни чиновници и останалите работещи Иван Бакалов: Българите се разделят на нещо като нови съсловия - държавни чиновници и останалите работещи
Нещо се случва в България, което към този момент минава неусетно. Българите се разделят на нещо като нови съсловия - държавни чиновници и всич...
Бившият зам.-министър на финансите и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев твърди, че и началникът на кабинета на министъра на финансите Надежда Петрова ще заеме държавен пост. Тя ще стане първоначално държавен специалист в отдел " Финансово излекуване на общините ", с вероятността по-късно да бъде назначена за шеф отдел в дирекция " Финанси на общините ".
Известният зам.-здравен министър Жени Начева, против която от време на време има рецензии по разнообразни мотиви може да стане началник на дирекция " Финанси на общините ". " Тя е кадър на Горанов и Ананиев и дълги години шеф Финанси в НЗОК, където най-малко 12-13 години началник на Надзорния съвет беше Кирил Ананиев ", напомня Кадиев.
Финансовото министерство не отхвърля преназначенията на Велкова и Петрова. " Г-жа Велкова и госпожа Петрова са дългогодишни чиновници на МФ (повече от 20 години), с одобрен престиж и професионализъм, които в мандата на актуалното държавно управление бяха натоварени с отговорността да заемат позициите на заместник-министри на финансите и с приключването на този ангажимент се планува те поетапно да се завърнат в дирекциите, в които преди този момент са заемали управителни длъжности, според законовите разпореждания ", показват от пресцентъра на МФ.
Росица Велкова е оглавила дирекция " Държавни разноски " на 12 април т.г., а на досегашния началник на дирекцията Владимир Петров е прекъснато служебното правно отношение по негова молба заради придобиване право на пенсия за застрахователен стаж и възраст преди повече от 4 години. Преди да заеме поста зам.-министър Росица Велкова е била шеф на отдел в посочената дирекция от 2001 година, прецизират още от МФ.
 Няма нищо по-лесно от това да назначиш авансово определен човек в държавната администрация Няма нищо по-лесно от това да назначиш авансово определен човек в държавната администрация
Как става назначението на авансово определен човек в държавната администрация? Представете си, че сте кмет, регионален шеф, изпъл...
В обществените мрежи има сигнали за сходни преназначения и в други министерства. Целта на тези рокади е правилните партийни фрагменти да не могат да бъдат елементарно уволнени от идващите ръководещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР