Политическата ситуация у нас се променя с всеки изминал ден.

...
Политическата ситуация у нас се променя с всеки изминал ден.
Коментари Харесай

Как политическите лидери коментираха ситуацията у нас

Политическата обстановка у нас се трансформира с всеки минал ден. Страната е на крачка от нови избори, само че към момента няма изясненост по кое време ще са те, както и по кое време ще е реалност служебното държавно управление. Ето и по какъв начин политическите фигури разясниха настоящата конюнктура.

Президентът Румен Радев организира в четвъртък съвещания с някои от евентуалните претенденти за длъжностен министър-председател. В петък той съобщи, че вариантите са извънредно стеснени. " Виждате, че има и редица проблеми във връзка с съгласуемост на редица от тези длъжности. Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да докара до най-хубавия вероятен процес ", съобщи президентът пред публицисти.

След като в четвъртък Радев връчи на Има Такъв Народ третия изследователски мандат, а единствено след няколко секунди те му върнаха досието, президентът разгласи, че започва диалозите с евентуалните претенденти за служебни министър председатели. В рамките на няколко часа в четвъртък на " Дондуков " 2 за среща с Радев дойдоха ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, шефът на Българска народна банка Димитър Радев и ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев. Срещите продължиха и през днешния ден.

Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков съобщи в петък, че дневният ред на обществото сега зависи от дейностите на президента. " Него питайте какво следва ", обърна се към публицисти Денков.

Министърът на външните работи и вицепремиер в оставка Мария Габриел също разяснява политическата обстановка у нас. " В изгода на страната е да няма безвремие. Но това не значи да бъдат претупвани неща или да няма доста огромна изясненост за идващите стъпки ", сподели Габриел.

Попитана би ли останала на поста външен министър в служебното държавно управление, в случай че ѝ бъде препоръчано, Габриел отговори, че това, което знае е, че до последния ден ще бъде външен министър на сегашното държавно управление и ще си прави съзнателно работата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също разяснява протичащото се у нас и дефинира Радев като " виновен ". " Мераклии за министър председатели постоянно ще се намерят. Аз мисля, че президентът е виновен човек и на него може в тази ситуация да се разчита да не влезем в такава колизия, каквато желаеме да се опасяваме всички ", сподели Борисов.

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов съобщи, че изборите би трябвало да бъдат почтени и честни.

" На който и да му се наложи да провежда избори, главното нещо, което би трябвало да свърши, е да бъдат почтени и честни ", сподели пред публицисти Стоянов.

" Който и да е министър на вътрешните работи в обстановката, в която предстоят избори, би трябвало да подсигурява сигурността ", акцентира той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР