Политическата ситуация е такава, че вече е илюзия да се

...
Политическата ситуация е такава, че вече е илюзия да се
Коментари Харесай

Политолог: Такива хитринки няма да променят обществените нагласи

Политическата обстановка е такава, че към този момент е заблуда да се мисли, че посредством подобен вид хитринки можеш да промениш една социална настройка, която е очевадна. Колкото повече такива опити бъдат правени, толкоз протестната вълна ще бъде по-голяма.
Това съобщи в ефира на Българската национална телевизия политологът Росен Карадимов. Негов събеседник бе доцент Стойчо Стойчев, а главната тематика на диалози бе политическата конюнктура у нас и проблемите с измененията в Изборния кодекс, върху част от които през вчерашния ден президентът Румен Радев наложи несъгласие.

Стойчев не пропусна да напомни съществени опорки от страна на ръководещите.

Известният като “политологът на ГЕРБ”, разяснява, че президентът Румен Радев не търси разговор с институциите, а с хората, които построяват политически план, с който от негово име ще се явят на парламентарните избори. Той уточни това няколко пъти, като на финала на диалога съобщи:

“Следващите парламентарни избори ще са с нараснала изборна интензивност поради появяването на феномена Слави Трифонов и възможната президентска партия”.

“Президентът е решил, че посредством борба ще завоюва повече последователи в сравнение с посредством диалогичност и колаборация. Той е противовес на своя предходник Плевнелиев, който опитваше да гради мостов, а не да излиза на нож с тези, които не споделят неговите намерения”, счита още Стойчев.

Според Карадимов обаче ръководещите влизат в серпантина на скандал след скандал.

“Ако упорството на ГЕРБ в ръководството продължи до края на мандата, ще провокира протестна вълна”, безапелационен беше Карадимов.

Според него признатите към този миг промени в Изборния кодекс са фактическо оттегляне от концепцията за въвеждане на машинното гласоподаване, за каквото упорстват протестиращите. Неговата вяра е, че вчерашното несъгласие на президента няма да бъде преодоляно толкоз елементарно.

На собствен ред Стойчев акцентира, че в случай че се резервира двойният режим на гласоподаване, единствено ще се усложни отчитането на изборния резултат, тъй като Комисията ще би трябвало да изготвя един общ протокол въз основата на два и по този начин предпоставките за неточности ще бъдат още повече.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР