Политическата реклама може да въздейства върху възприятията на гражданите. Затова

...
Политическата реклама може да въздейства върху възприятията на гражданите. Затова
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Важно е да се знае кой финансира политическите реклами и произходът на средствата

" Политическата реклама може да влияе върху усещанията на жителите. Затова разпоредбите, които я контролират, са от основно значение за гарантирането на главните им права. Традиционните регулации обаче могат да се окажат неефективни в онлайн среда. По тази причина Европейска комисия показа предложение за съгласуван набор от правила за бистрота и ориентиране на политическата реклама. Политическата реклама въздейства върху държанието при гласоподаване и резултатите от изборите ", означи пред евродепутатът Андрей Ковачев.

" Затова е нужна по-голяма бистрота и възбрана за спонсориране от трети страни, намиращи се отвън Европейски Съюз. В предлагането се планува и усъвършенстване на отговорностите на всички участници в нея, както и основаване на обединен аршин за онлайн политическа реклама. То планува да се ускори процедурата по известяван за евентуални противозаконни реклами и да се усъвършенства структурата за използване на ръководството. Въвеждат се също наказания при такива нарушавания, в това число в онлайн пространството. Екологичен потенциал даже предлага огромните снабдители на рекламни услуги да ги преустановяват за 15 дни с клиенти, които имат систематични нарушавания ".

Андрей Ковачев изясни, че е значимо да се показва кой финансира дадена реклама, каква е нейната цена и какъв е произходът на средствата, с които се заплаща.

Другият огромен проблем е дезинформацията и операцията на публичното мнение, уточни евродепутатът.

" Екологичен потенциал преглежда и другото предложение на Европейска комисия за Европейски акт за свободата на медиите ".

Той обясни, че според предлагането, доставчиците на реклами могат да употребяват единствено персонални данни, предоставени за задачите на онлайн политическото рекламиране, само че така наречен микротаргетиране няма да бъде допустимо.

Ковачев означи, че Европейска комисия желае да сътвори онлайн база данни с политическите послания в Европейски Съюз.

Евродепутатът е оптимист, че в скоро време ще се стигне до окончателното приемане на този законодателен акт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР