Политическата поляризация има своята цена, заяви политологът Иван Кръстев, който

...
Политическата поляризация има своята цена, заяви политологът Иван Кръстев, който
Коментари Харесай

Иван Кръстев: До преговори между Русия и Украйна няма да се стигне преди президентските избори в САЩ

Политическата поляризация има своята цена, съобщи политологът Иван Кръстев, който взе участие на обичайна среща на държавното управление с бизнеса, проведена от " Капитал “. Той уточни, че времето се трансформира от ден на ден в скъп запас, който би трябвало се употребява от държавните управления. Кръстев разяснява, че живеем в извънредно съществени геополитически промени, съобщи БНР.

" Не може изборите и войната с бюлетина да е най- основното нещо, което се случва в една страна ", разяснява политологът. Той се спря на неделните избори в Полша, където ръководещата партия " Право и правдивост “ завоюва най-вече гласове, само че е съвсем невероятно да сформира държавно управление и най-вероятно това ще създадат проевропейски настроените партии в съпротива.

" През 1848 година, когато всички мъже във Франция получават правото на глас, има прочут афиш с служащ, който държи пушка и бюлетина. Посланието е " Бюлетина за класовия зложелател, патрон – за националния “. Днес нещата са разменени. Има неспособност за национално обединяване в един свят, който основава доста повече рискове ".

Кръстев погледна Полша и изборите през призмата на съветската война против Украйна.

" 8% от всички фамилии в Полша от началото на войната имаха украинци, които живеят у тях. До огромна степен издържането на тези хора беше поето от тях, не толкоз от страната. Но през последните 6 месеца Украйна не граничеше с Полша, Украйна имаше граница с полските избори. Политиката внезапно се промени ".

И още – взор към войната сред Израел и " Хамас ".

" Когато експертите стартират да проучват каква е повода техните именити разследващи служби да се окажат толкоз неподготвени за това, което се случва, ще видят, че една от аргументите е дълбокото политическо разделяне в израелското общество от последните години и месеци ".

Казано по различен метод – " Политическата поляризация има цена ".

Драматичните събития от последните години би трябвало да ни доведат до някои заключения, измежду които – войната е вероятен процес на събитията. Иван Кръстев даде образец с Германия, която при започване на войната на Русия против Украйна, е имала " муниции за два дни “, а силите на Киев – за шест седмици. Сега обаче Берлин влага съществено в отбранителна промишленост. Възприятието за проблемите образува и електоралните настройки, а в напълно кратковременен проект предстоят доста основни избори

" В момента миграционната рецесия е най-силна в Германия. 32% от немските гласоподаватели гледат на миграционната рецесия като рецесията, която най-силно оформя тяхната визия по какъв начин ще наподобява бъдещето. Има две огромни групи гласоподаватели в Европа, за които главният запас е времето. Този запас е най-ключовият ".

Мисленето и усещането на хората се е трансформирало и то въз основата на исторически и географски аргументи, разяснява още Иван Кръстев.

" Когато войната стартира, западноевропийците се опасяваха от нуклеарна война. Балтийците и поляците се опасяваха от окупация. Изведнъж историята и географията се върнаха, само че не по метода, по който сме ги учили в учебно заведение. Виждаш внезапна разлика в Европа не въз основата на Студената война, а на границите на някогашните империи ".

Сред основните избори, които предстоят напълно скоро, са европейските, тези в Съединените щати и Тайван, както и в самата Русия.

" Шегата е, че руснаците не избират две неща - родителите си и президента си. От друга страна това не са избори, които нямат значение. Вероятно те ще повлияят на военната тактика ".

До договаряния сред Русия и Украйна няма да се стигне преди президентските избори в Съединените щати, предвижда още Иван Кръстев и прикани всички:

" Трябва да станем любопитни към света, в който живеем ".

Той счита, че отношението към политиците в света е станало като към електротехници.

" Част от тези хора ще би трябвало да взимат стратегически решения, за които не са си давали сметка, когато са влизали в политиката ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР