Политическата отговорност за служебното правителство е на парламента, обясни пред

...
Политическата отговорност за служебното правителство е на парламента, обясни пред
Коментари Харесай

Случайно съвпадение е: Бойко Борисов за смяната на външния министър

Политическата отговорност за служебното държавно управление е на Народното събрание, изясни пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Философията на тази Конституция беше направена по този начин, че трите партии от този блок - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи - 167 депутати, да носят отговорност, откакто се реалокира тежестта за избора на служебно държавно управление от президентската институция към Народното събрание, напомни той. Нека сътрудниците Кирил Петков, Христо Иванов и Делян Пеевски да не се махат толкоз елементарно и да споделят, че нямат отговорност за това, което сътворихме ", сподели Борисов.

" Идеята на измененията беше, че в Народното събрание има високоотговорни систематични партии, които могат да поемат освен отговорността, само че и с работещ парламент служебното държавно управление да може да прави нещата, които всяко държавно управление е задължено да прави ", добави политикът.

" Случайно съвпадане е поисканата промяна на служебния външен министър в понеделник от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти от столичния регион " Подуяне " и последвалото предложение на служебния министър председател Димитър Главчев за освобождението му от поста ", сподели Борисов в отговор на журналистически въпрос.

Той отхвърли да разисква със служебния министър-председател кадровите назначения и смени както на външния, по този начин и на земеделския министър.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР