Политическата изолация на ГЕРБ отново ще стане видна при първия

...
Политическата изолация на ГЕРБ отново ще стане видна при първия
Коментари Харесай

Лорер: Въпросът за ГЕРБ ще бъде дали да подкрепят едно правителство с реформистка програма

" Политическата изолираност на ГЕРБ още веднъж ще стане видна при първия мандат, тъй като няма да мотат да сформират държавно управление с гласните си и негласни сътрудници, с които смъкнаха нашето държавно управление. Тази политическа отпадналост ще бъде видна за всички. Моментът за филтриране на ГЕРБ ще бъде вторият мандат на " Продължаваме промяната ". Успехът на втория мандат зависи от отношението на ПГ на ГЕРБ. Ние няма да търсим никаква форма на съдружно споразумениe с тях, това ще е едно държавно управление на малцинството, само че доста ясно ще изложим тези политики, които желаеме това държавно управление да отстоява. Те ще бъдат проведени към нашите 16 политики и евентуално това ще бъде основата на ръководството, което ще предложим ".

Това съобщи пред БНР Даниел Лорер, народен представител от " Продължаваме промяната ", някогашен министър на нововъведенията и растежа.

" Въпросът за ГЕРБ ще бъде дали да поддържат едно държавно управление с реформистка стратегия, която се движи по Плана за възобновяване, само че продължава и със правосъдна промяна и с правни промени, които са витално нужни на България. Дилемата при тях ще бъде дали го поддържат, или го бойкотират, хвърляйки страната в политическата лотария на третия мандат ", разяснява още депутатът и член на националното управление на Политическа партия.

По думите на Лорер за Политическа партия е неразбираема логиката на обвиняването от ГЕРБ, че държавното управление на Кирил Петков е ощетило българските жители и бюджета на страната с 30% по-високи цени на природния газ:

" Когато " Газпром " спря доставките за България, газ просто нямаше. Няма по какъв начин да се съпоставя цена на нещо, което го е имало преди този момент, само че към този момент го няма, с цената, която е реализирана в условия на безспорен дефицит. Нямаме безусловно никакви терзания от следствия на Прокуратурата, в противен случай - приветстваме такива инспекции, само че доста ни се желае и инспекциите, които отлежават - КТБ, автомагистрали и язовири - да забележим резултати и по тях.... Българското общество желае да види българската Лаура Кьовеши, т.е. държавно обвиняване, което се занимава с в действителност знаковите каузи и подозрения за корупция у нас, а не с кметица на един столичен квартал ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР