Политическа промяна в здравното министерство/МЗ/ няма да има след ротацията,

...
Политическа промяна в здравното министерство/МЗ/ няма да има след ротацията,
Коментари Харесай

Симидчиев: Здравното министерство остава за Демократична България

Политическа смяна в здравното министерство/МЗ/ няма да има след ротацията, доколкото слушам, то ще остане в обсега на „ Демократична България “, разяснява депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " доктор Александър Симидчиев по Българска национална телевизия. Сегашният министър Христо Хинков първи разгласи, че няма да е началник на Министерство на здравеопазването след ротацията.

В коментар за забавените ТЕЛК решения депутатът от Демократична България изясни, че повода е в дадената опция за преосвидетелстване с включване на доста повече диагнози и опцията за преоценка. 

По думите му при новата организация на активността на ТЕЛК не е допустимо да се получи решение с доживотен период, в случай че то е издадено въз основата на повече от една диагноза, защото се позволява, че е допустимо да има динамичност в хода на някои от тези болести и това да повлияе на общата оценка.

„ Обикновено след промени системата се отпушва след към 6-8 месеца. Промените бяха направени с разпореждане на Министерски съвет. Това, което можеше да се направи по-добре, е да има противоположна връзка от трудово-експертните лекарски комисии “, означи доктор Симидчиев и добави, че недостатъци е имало и в осведомителната акция.

Според него дефицитът на лекари за работа в ТЕЛК се дължи на административния темперамент на тази активност и с това, че огромна част от комисиите са попълнени с лекари в пенсионна възраст.

„ Доверието в системата е доста мощно разтърсено, не поради съответно един случай “, означи доктор Симидчиев по отношение на случая „ Даная “ и посочи, че всяка от страните, които са били изслушани в здравната комисия, е имала своите причини. Симидчиев напомни, че и сега текат инспекции в незабавната болница. 

По казуса „ Лозенец “ Симидчиев означи, че в болничното заведение има напрежение от години, а до момента направените инспекции са открили дребни нарушавания. той акцентира, че причина за непрекъснатите кавги в лечебното заведение са предизвикани от междуличностни спорове, само че не изключи опцията да външна интервенция.

„ Ако „ Лозенец “ банкрутира, е допустимо да се направи някакво преструктуриране, което да открие пътя към застрояването на този добър и огромен парк, по тази причина е значимо кой е шефът на болничното заведение “, счита доктор Симидчиев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР