PolitiCheck е рубрика на Factcheck.bg, в която следим изказванията на

...
PolitiCheck е рубрика на Factcheck.bg, в която следим изказванията на
Коментари Харесай

Как Пламен Пасков от "Възраждане" се изложи брутално, докато разпространява кремълски фейкове

PolitiCheck е графа на Factcheck.bg, в която следим изявленията на политиците. Всяко възобновяване на обявата ще бъде маркирано с датата на всяка нова инспекция на изказване.

" Един от труповете нещо страда от тютюнева абстиненция, не знае, че го снимат, и че още камерата не е включена, и си пуши цигарката ",
споделя Пламен Пасков в изявление за предаването " Делници " по телевизия " Евроком ". Той разяснява видео, за което твърди, че е от Буча и че се вижда по какъв начин човек в чувал за мъртвец се движи и пуши цигара. Интервюто е публикувано от " Възраждане " в партийния YouTube канал на 7 април 2022 година под заглавие " Пламен Пасков с брилянтен разбор за войната Русия – Украйна и ролята на България ". Той беше претендент за народен представител от партията на Костадин Костадинов през юли 2021 година

Ето цялото му изказване:
" Беше оповестено, че Русия ще редуцира неведнъж своето военно наличие и своите военни интервенции в Северната и Централната част на Украйна и изброи: Киевска, Черниговска и Сумска област, което беше направено незабавно. Няколко дни по-късно – втори, трети ден по-късно, украинските, да го кажем, сили за сигурност, навлязоха в тези райони и филмираха своето нахлуване, където нямаше такива трупове, а три и половина, четири дни по-късно се появиха тези фрагменти, които…
Николай Колев, водещ: Вие сте ги донесли.
Пламен Пасков: Да. Един от труповете нещо страда от тютюнева абстиненция, не знае, че го снимат, и че още камерата не е включена и си пуши цигарката.
Николай Колев, водещ: Ама Вие съществено ли говорите?
Пламен Пасков: Съвсем съществено приказвам. Това продължава с минути, господин Колев. Човекът си пуши цигарата в действителност, преди да стартират фрагментите. Все отново, нали, камера, първи дубъл, втори дубъл, наместват се да не им убива, да не ги боли. И индивидът, до момента в който му кажат екшън, камера, първи дубъл, втори дубъл, и си пуши цигарата. Омръзнало му е да лежи там въпреки всичко, с кой ли не може да се случи това нещо. Така че тука има работа с Wag the Dog, " Да разлаем кучетата " – филмът с Робърт де Ниро, с Ан Хечи и с Дъстън Хофмън, от 1997 година Блестящо кино, което по-късно май всички огромни политици и геополитици и военни стратези го взеха на въоръжение като методичка за осъществяване едно към едно ".

ПРОВЕРКА:
Видеото, публикувано от Пламен Пасков, в действителност съдържа бекстейжд фрагменти (превод – зад кадър) от снимането на музикалния клип към песента " Никогда-нибудь ", изпълнена от Хаски, сподели инспекция на Factcheck.bg с онлайн инструмента WeVerify. Те са снимани от Вася Иванов, който е художник-постановчик на продукцията, и са оповестени в профила му в Тик-ток на 28 март 2021 година – една година преди събитията в Буча, както и над година преди въобще започването на войната в Украйна.

Съемки клипа Хаски - Никогда-нибудь

Официалното видео на песента " Никогда-нибудь " е налично в YouTube, само че единствено за фенове над 18 години поради сцените на принуждение. То е оповестено на 26 септември 2020 година – година и пет месеца преди началото на съветската инвазия в Украйна. На 2.24 минута от клипа се вижда и камионът от бекстейдж фрагментите, в който един от статистите пуши цигара.

Хаски е креативен псевдоним на Дмитрий Николаевич Кузнецов – съветски рапър, прочут с това, че множеството му видеоклипове не се предлагат за малолетни и малолетни фенове.
Твърденията на Пасков за инсценировка на събитията в Буча съответстват с формалната позиция на Кремъл, която отхвърля съветската армията да е убивала цивилни.
Външният министър на Русия Сергей Лавров, в превод от съветското посолство в България, по време на срещата с заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропични въпроси Мартин Грифитс, споделя, че е " направена инсценировка, която украинските представители и западните им настойници популяризират из всички канали и обществени мрежи. "
Проверка на " Ню Йорк таймс " демонстрира, че тези тела в действителност са били на същите места доста преди съветските военни да изоставен града. Проверката беше повторена от Би Би Си и стигна до същите заключения. Проверка на Агенция Франс прес (АФП) ревизира изказванията, че във видео едно от телата се движи, и откри, че става дума за мъртъв човек, който се намира на същото място и в същата поза.

Източник: Factcheck.bg
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР