Поликриза е най-популярната дума през последните две години. Възможно ли

...
Поликриза е най-популярната дума през последните две години. Възможно ли
Коментари Харесай

Няма да има по-добър свят: На какво ни научи поликризата

Поликриза е най-популярната дума през последните две години. Възможно ли е да се излезе от нея, в случай че няма даже точна формулировка на това разбиране? 

Със сигурност може да се каже, че до 2022 година даже не бяхме чували термина „ поликриза “. И в този момент, наподобява, всички започнаха да го употребяват, изключително в региона на екологията, стопанската система или сигурността. Този термин прозвуча на Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата през ноември 2022 година и в Давос през януари тази година. През 2022 година тази дума даже беше определена за дума на годината.

Важно е да се означи, че смисъла на думата „ поликриза “ е друго. Хората се пробват да намерят ясна формулировка, основни характерности и да образуват изследователска идея, само че поликризите могат да се разграничават една от друга. И историята към този момент ни е посочила това: да вземем за пример комбинацията от финансовата и хранителната рецесия през 2008-2009 година или съвпадението на пандемията от COVID-19 и хранителната рецесия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР