Полезно ли е овесеното мляко. Млякото на растителна основа се

...
Полезно ли е овесеното мляко. Млякото на растителна основа се
Коментари Харесай

Полезно ли е овесеното мляко

Полезно ли е овесеното мляко. Млякото на растителна основа се трансформира в чудесна опция на елементарното мляко за вегани и хора с нетърпимост към лактоза. Много хора избират овесено мляко, само че си коства да знаете дали в действителност е потребно за здравето.

Полезно ли е овесеното мляко

Какво е овесено мляко?

Овесеното мляко е съвременен артикул, създаден въз основата на овесени люспи или овесени зърна и чиста вода. В същото време някои производители прибавят в допълнение слънчогледово масло, сол и някои витамини към напитката, с цел да подобрят усета и полезността на продукта.

Ползите от овесеното мляко

Овесеното мляко има способността да се пени също толкоз добре, колкото елементарното мляко за изискани питиета като капучино.

Полезно ли е овесеното мляко 05.07.24 02:30 Как да отслабнем елементарно с мързелива диета 05.07.24 02:00 Шест неточности при извършения, които могат съществено да навредят на тялото ви 05.07.24 01:30 Как да употребявате картофите, с цел да извлечете максимума от тях 05.07.24 01:00 Страната с най-ниски равнища на обири 05.07.24 00:30

Диетологът Ашли Коф сподели, че овесеното мляко има по-здравословно количество мазнини от пълномасленото мляко. Има по-малко наситени мазнини спрямо кравето. Овесът също не съдържа холестерол, до момента в който кравето мляко съдържа 24 мг на чаша.

Освен това нормално съдържа същото количество витамини и минерали като кравето мляко. Една чаша обогатено мляко обезпечава към 20% от дневната ви стойност на витамин А и витамин D. Овесеното мляко също е с по-високо наличие на фибри и въглехидрати.

Въпреки това, не всички овесени млека са здравословни, а някои може да не съдържат протеини или здравословни мазнини. Ето за какво, преди да купите, би трябвало да ревизирате състава на продукта.

Кой подхожда?

Овесеното мляко е уместно за тези, които са алергични към казеин (млечен протеин) или нетърпимост към лактоза (млечна захар).

Освен това някои хора страдат от обриви заради мляко, тъй че има смисъл да замените кравето мляко с опция на растителна основа и в това време да ревизирате по какъв начин кожата реагира на него. По принцип овесеното мляко е уместно за всички, които не страдат от алергия към глутен.

Също по този начин е потребно за децата постоянно да пият растително мляко. Особено за младежи, които са в дейна фаза на напредък.

 

Източник: Real simple /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот, Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР