Полезни свойства на босилека. Не забравяйте да го засадите до

...
Полезни свойства на босилека. Не забравяйте да го засадите до
Коментари Харесай

Полезни свойства на босилека за растенията в градината

Полезни свойства на босилека. Не забравяйте да го засадите до доматите и краставиците!

Със сигурност знаете, че някои растения въздействат върху развиването на други растения в градината. Тази дарба се назовава алелопатия. В процеса на своя напредък и жизненоважна активност някои растения отделят субстанции, които освен подтикват растежа и развиването на други растения, само че и ги защищават от вредители и заболявания.

Едно от тези прелестни растения е босилекът. В допълнение към невероятния мирис, голямо количество витамини и прелестен усет, свойствата на босилека оказват помощ на близките култури в тяхното развиване и напредък в градината.

Полезни свойства на босилека при развъждане в открита земя
Ароматът, предаван от листата на босилека, работи като репелент за домати, краставици, лук, чушки, зеле. Той сполучливо прогонва листните въшки и белокрилките, които ще навредят на бъдещата годишна продукция.

Босилекът, отглеждан дружно с доматите, основава удобна среда, в която не се появяват мухъл и брашнеста мана по листата на доматите. Засадете босилек до краставиците, по този начин можете елементарно да отбраните обичаните си зеленчуци по най-безопасния и екологичен метод.

Отглеждането на босилек от семена в саксии е освен красиво, само че и потребно! Поставете ги на входа на къщата, на верандата и той ще прогонва комарите и мухите от къщата. Това е в действителност вълшебно растение и даже новак градинар може да го отглежда без усложнения.

Вижте още: Чай от магданоз при подути крайници. Отървете се от дискомфорта!

Живейте в естетика с природата и не забравяйте да споделите тази потребна информация с приятелите си! Не всеки знае за тези потребни свойства на босилека!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР