Полезни стайни растения, които успокояват и намаляват стреса В момента

...
Полезни стайни растения, които успокояват и намаляват стреса В момента
Коментари Харесай

Полезни стайни растения, които връщат любовта в дома

Полезни стайни растения, които успокояват и понижават напрежението

В момента множеството от нас прекарват доста време у дома и имат доста дребен контакт с природата и непрекъснато сме бомбардирани с доклади, данни и вести, които ни вършат уязвими и уплашени.

Отглеждането и грижите за стайните растения е превъзходен метод, наново да се свържем с природата и то в нашия дом.

Знаете ли, че почвата, в която порастват нашите растения, съдържа голям брой микроби, известно наричани „ външни ендорфини “, които работят като естествени антидепресанти и подтикват хормона на щастието – серотонин в нашия мозък?

Растенията пречистват въздуха, имат удобен резултат върху успеваемостта и концентрацията, оказват помощ при бодърствуване, отпускат, успокояват и улесняват възобновяване, когато сме заболели.

В новата си книга “Лечебната мощ на стайните растения ” Фран Бейли групира растенията съгласно техните потребни свойства.

Освен че ще научите по какъв начин да се грижите за обособените растения, от какъв брой вода, светлина и влага имат потребност, ще научите и кои растения са най-хубави и за коя стая, по какъв начин да изберете растенията, по какъв начин да ги пресаждате. Вие също решавате по какъв начин най-добре да се възползвате от всичките им преимущества.

От книгата сме избрали три растения, които са лесни за развъждане, даже да сте новак и с малко повече старания, те сигурно ще върнат любовта ви в обилие.

Сансевиера
Всеизвестно е, че растенията създават О2, само че някои могат да създават повече.

Според тестванията на НАСА, сансевиерата се оказа доста трайно растение, което пречиства въздуха, а също така отстрани бензола, формалдехида, трихлоретилена и ксилена.

Ако би трябвало да изберете единствено едно растение, което ще ви помогне да предотвратите дихателните проблеми, тогава това растение ще бъде вашият най-хубав избор.

Силна като стомана, сансеверията е на практика неразрушима. Расте постепенно, не изисква прекомерно доста грижи и ще ви издържи години.

Светлина: по-буйна е в топлите и светли пространства, само че също по този начин понася добре сянката.

Влажност: ниска.

Вода: рядко поливане – зимно време един път месечно, а през останалата част от годината един път на две седмици.

Грижа: Когато растението надрасне саксията, извадете го и го разделете на две по-малки растения.

Филодендрон сканденс
Растение, което успокоява и отпуска. Расте бързо и се поддържа елементарно.

Можете да го поставите високо на стенен рафт, през който може да се спусне, или да го засадите в саксия и да го сложите на телена структура.

Листата му във формата на сърце могат да омекотят ъглите на модерните минималистични пространства и да основат зелена точка, която предизвиква релаксацията.

Светлина: подобаваща е умерена светлина. При мощна слънчева светлина листата ще пожълтеят или ще изгорят.

Влага: това растение вирее в топли и влажни условия. Поливайте постоянно.

Вода: поддържайте почвата влажна сред пролетта и есента. През зимата поливайте единствено когато забележите, че земята е суха.

Грижа: с цел да насърчите фотосинтезата в това растение и неговия напредък, постоянно избърсвайте праха от листата с влажна забрадка. Ако желаете да е по-буйно тогава отрежете върховете на растението. Поставете ги във вода и те ще пуснат корени.

Дърво на парите
Достатъчно елементарно е развъждането на дървото на парите, което до известна степен изяснява трайната му известност в целия свят.

Тези растения задържат вода в листата и стеблата, в случай че забравите да ги полеете няма никакъв проблем

Смята се, че това растение носи благополучие, благосъстояние и напредък: почитателите на фън шуй го слагат в югоизточния ъгъл на помещението и имат вяра, че всяко ново листо е знак на материална облага.

Въпреки че благосъстоянието не значи безусловно щастието, това растение е едно от тези, които носят наслада и благополучие в дома – тъй че с малко старания то ще ви се отплати неведнъж.

Дори научните проучвания удостоверяват, че грижата за растенията и градинарството като цяло усъвършенства настроението ви и ви вършат по-щастливи и оптимистични.

Светлина: място с индиректна светлина.

Влажност: ниска.

Вода: през летните месеци се полива единствено когато забележите, че земята е суха. През зимата поливането е рядко.

Грижа: пресаждайте на всеки две до три години. Възрастните растения могат да пораснат много високи, даже до един метър и да наподобяват ужасно във всяка стая.

Вижте още: Кисело мляко и канела – отлична композиция за намаляване

Ако към момента няматте, купете си някое от тези потребни стайни растения, а за какво не и трите!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР