Полезни и ефективни ли са хранителните добавки и имунистимулантите коментира

...
Полезни и ефективни ли са хранителните добавки и имунистимулантите коментира
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Внимавайте с хранителните добавки и имуностимулантите

Полезни и ефикасни ли са питателните добавки и имунистимулантите разяснява доктор Аспарух Илиев, ръководител на лабораторията в Берн,.

Той разяснява представянето на Иман Халиф на Олимпийските игри и спекулациите към нейния пол. „ МОК напълно добре е дал пояснение с всички здравна данни. Става дума за биологична жена с хормонален проблем. Голяма част от новините, които циркулираха в обществените медии, бяха погрешни, подправени. Първо дано се осведомяваме и след това да се разпалват страсти. МОК е реагирал извънредно съответно ”, счита д-р Аспарух Илиев.

„ Самото разбиране на имуностимулант, което се употребява от хората и реклами. Реално нашата имунна система действа добре – тя не може да се умори от многото работа. За същински имуностимуланти, които са оттатък естественото хранене, наспиването и спорта, няма доказателство. Имунитетът ни може да пострада, в случай че не се храним добре и не се наспиваме. Молбата ми е да са деликатни с тези безкрайни реклами за хранителни добавки. За тях няма доказателства, че има резултат. Дори естествените артикули може да не са потребни за тялото ”, посъветва доктор Илиев. По думите му, в случай че няма потвърдена медицински липса на даден витамин, приемът му не е необходим.

„ Време е за имунизация, само че тя е значима най-много за възрастните, дребни деца, диабетици и хора с хронични, ракови и автоимунни болести. Грипът тази година наподобява относително подобен на миналогодишния ”, добави той в ефира на Нова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР