Полетите в бизнес класа никога не са били по джоба

...
Полетите в бизнес класа никога не са били по джоба
Коментари Харесай

Колко струва да летите в бизнес класа

Полетите в бизнес класа в никакъв случай не са били по джоба на доста от пътуващите със аероплан. Сега обаче настъпиха времена, когато даже и редица компании не могат да си разрешат внезапно поскъпналите самолетни билети за бизнес класа на фона на галопиращата инфлация и нараствания пътникопоток със затихването на пандемията от КОВИД-19.
 
Самолетен билет за отиване и връщане в бизнес класа по най-дългите направления, да вземем за пример сред Ню Йорк и Сидни, към този момент може да коства над 20 000 $ или към два пъти повече от цената му преди пандемията. Когато тя избухна, пасажерите внезапно понижиха, което докара до ограничение на броя на полетите и до съкращения на чиновници. Сега търсенето се усилва внезапно, само че самолетните компании не съумяват да поемат целия пътникопоток поради дефицит на личен състав. Поради това самолетните билети не престават да нарастват, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
 
По-високите разноски за гориво на самолетите също се отразяват на цените.
 
Генералният шеф на Международната асоциация за въздушен превоз - ИАТА (IATA) Уили Уолш предизвести, че високите цени на петрола се отразяват на цените на самолетните билети, които порастват, съобщи Ройтерс. На конференция, проведена от асоциацията в Доха, Катар, Уолш съобщи, че производителите на нефт осъществят големи облаги и е време тези изключителни доходи да бъдат вложени в производството на устойчиви авиационни горива.

Край на билетите по 10 евро за самолетен полет

Самолетен билет за над 22 000 $
 
Цените на полетите се разграничават мощно. По някои дестинации те безусловно са " надути " за разлика от други направления.
 
Американската самолетна компания " Делта еърлайнс " (Delta Air Lines) и английската " Бритиш еъруейз (British Airways), която е благосъстоятелност на холдинга Ай Ей Джи (IAG), желаят по повече от 10 000 $ за двупосочен самолетен билет в бизнес класа за полетите си сред Лондон и Ню Йорк, съгласно онлайн бизнес портала kayak.com.
 
За да пътувате в бизнес класа на борда на самолетите на самолетната компания " Сингапур еърлайнс " (Singapore Airlines) от Лондон до Сидни и да се върнете, ще се наложи да платите към 12 000 $.
 
Сред полетите, които излизат най-скъпо, са тези сред Лондон и Ню Йорк с австралийския транспортьор " Куонтас " (Qantas) или с американския колос " Юнайтед еърлайнс " (United Airlines). Цените на двете самолетни компании за двупосочни билети по този маршрут са по над 22 000 $ на пасажер в първокласната класа.
 
 istock istock
Все по-скъпи самолетни билети за бизнес класа
 
Цените на билетите в бизнес класа ще нарастнат приблизително с 45 % тази година и с още 6,2 на 100 през 2023 година, съгласно консултантската компания Си Дабълю Ти (CWT) и Глобалната асоциация за бизнес пътувания (GBTA).
 
Бизнес класата в самолетите, които изхвърчат от Съединени американски щати, е поскъпнала с 52 % от януари до август, което е по-рязко нарастване от полетите в икономична и в премиум икономична класа, осведоми компанията за ръководство на пътувания " Трип екшънс " (TripActions).
 
Съоснователят на " Майкрософт " (Microsoft), милиардерът Бил Гейтс в края на 2020 година планува, че след края на пандемията от ковид ще " изчезнат " повече от 50 % от всички бизнес пътувания в световен мащаб. Главният изпълнителен шеф на австралийската самолетна компания " Куонтас " Алън Джойс счита, че вероятният спад на корпоративните пътувания е близо 15 %.

Билетите за аероплан ще стават все по-скъпи

Корпоративните пасажери образуват 75 на 100 от облагите на авикомпаниите, само че съставляват единствено 12 % от целия пътникопоток, съгласно софтуерната компания, профилирана в основаването на транспортен програмен продукт " Трондент дивелъпмънт " (Trondent Development Corp.).
 
Фирми към този момент отхвърлят да заплащат за скъпи полети
 
Каквито и да са действителните данни, броят на пасажерите в бизнес класа значително понижава, защото онлайн приложението " Зум " (Zoom) сподели на корпоративния свят опциите на видеоконферентните работни срещи, които разрешават да се срещнете с бизнес сътрудниците си, без да се постанова да пътувате, отбелязва Блумбърг.

Възможностите, които " Зум " и сродните му приложения дават на бизнеса, се открояват още повече на фона на скока на цените на самолетните билети през последните месеци.
 
 istock istock
Консултантската компания " Рефайн и фоукъс " (Refine and Focus), основана в Бостън, Съединени американски щати, която работи по планове в целия свят, още преди пандемията деликатно проучва пътните разноски на своите чиновници, с цел да не заплаща за ненужни пътувания. За да се стигне до сегашния миг, когато повишаващите се цени на самолетните билети и галопиращата инфлация безусловно са " приземили " значително цялата компания.
 
" Ние съвсем спряхме да пътуваме. Предпочитам да платя повече на хората, които работят по даден план, в сравнение с да похарча тези пари за самолетни билети ", споделя Пурнима Такре, която е основен действен шеф на компанията.
 
" Търсенето несъмнено е доста по-голямо от предлагането, само че в един миг корпоративните клиенти ще кажат " стига толкоз " ", разяснява Ник Воурнакис, изпълнителен вицепрезидент на консултантската компания в областта на бизнес пътуванията Си Дабълю Ти, представен от Блумбърг.
 
Спадът на бизнес пътуванията идва на фона на повишаващите се равнища на инфлацията и на опасенията от настъпване на криза.
 
Поради това не е чудно, че Глобалната асоциация за бизнес пътувания предвижда, че пазарът на корпоративните полети ще реализира чак през 2026 година размера от 1,4 трилиона $, който бе регистриран преди пандемията от ковид.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР