Полетите, с които делегацията на германското правителство е пътувала до

...
Полетите, с които делегацията на германското правителство е пътувала до
Коментари Харесай

Пътуването на германската делегация на КОП27 е довело до отделянето на 308 млн. т въглероден диоксид

Полетите, с които делегацията на немското държавно управление е пътувала до международната климатична конференция в Египет предишния месец, са произвели към 308 милиона тона въглеродни излъчвания, излиза наяве от отговор на немското министерство на външните работи на питане от народен представител, съобщи организация ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

КОП27 се организира от 6 до 18 ноември в египетския курорт Шарм ел Шейх. Както излиза наяве от отговора на немското външно министерство, излъчванията са били създадени от полетите, осъществени в подтекста на присъединяване на немското държавно управление в конференцията, в това число пристиганията и заминаванията на министри и чиновници. Министерството акцентира, че за " всички излъчвания на въглероден диоксид, породени от публични пътувания на федералното държавно управление ", ще бъде обезпечена съответна отплата посредством Федералната организация по околната среда.

Канцлерът Олаф Шолц и министърките на външните работи и на икономическото съдействие и развиване, Аналена Бербок и Свеня Шулце, както и техните екипи, са измежду немските представители, пътували до Египет. Въпросът беше заложен от Йоана Котар - самостоятелна депутатка от немския парламент, която неотдавна напусна крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ". Тя упреква ръководещата коалиция, че прибягва до " отклоняващи вниманието трикове ".

" Федералното държавно управление създаде такова количество въглероден диоксид единствено с полетите до климатичната конференция, че средностатистическият немец би могъл да кара колата си в продължение на 150 години ", сподели Котар пред ДПА. " В днешните времена на видеоконференции това е голямо и неуместно разхищаване на парите на данъкоплатците ", добави тя. По думите на Котар Германия се нуждае от рационална, реалистична и практична политика, " а не от активистко климатично безумство ".
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР