Полетите до горещи страни са забранени за хора, прекарали ,

...
Полетите до горещи страни са забранени за хора, прекарали ,
Коментари Харесай

Медицински специалист: Не ходете в горещи страни и високо в планината, веднага след прекаран COVID-19

Полетите до горещи страни са неразрешени за хора, прекарали , защото сърдечно-съдовата система страда от висока температура и има риск от тромбоза. Това съобщи основният експерт на свободна процедура по здравна рехабилитация към Министерството на здравеопазването на Руската федерация,, написа ТАСС.
" В никакъв случай не би трябвало да летите до страни с парещ климат , тъй като е невероятно да се подсигурява, че човек няма да развие тромбоза и емболия. Има доста висок риск да получите тромбоза някъде на остров Бали и да похарчите всичките си пари за лекуване ", сподели Иванова. Тя уточни, че натоварването на сърдечно-съдовата система може да стане и в планините заради разредения въздух. Ето за какво, преди да отидете в планината и да карате ски, първо би трябвало да се консултирате с доктор , сподели професорът.
 Проф. Мирослава Кортенска е в кома след затруднения от ковид Проф. Мирослава Кортенска е в кома след затруднения от ковид
Проф. доктор Мирослава Кортенска - сценичен критик, културолог и медиен специалист, учител в катедра „ Кино, телевизия и театър&l...
" Трябва да се грижите за здравето си, да посетите общопрактикуващ доктор, пулмолог, доктор по физикална и рехабилитационна медицина и да им задавате въпроси ", добави Иванова. Възстановяването на дихателната функционалност при хора, прекарали коронавирусна зараза, ще отнеме най-малко 12 седмици, споделя тя. Професорът изясни, че хората, които са прекарали болестта тежко и те са били в реанимация дълго време, в това число тези на изкуствена белодробна вентилация, постоянно остават подвластни от кислорода. " Дори след изписването те понасят по-зле напрежението. Тези пациенти характеризират положението си по следния метод: " Не мога да направя нищо, нямам сили за нищо ", сподели рехабилитационният терапевт.
Други, които не са били поставяни на изкуствена вентилация, само че са имали увреждане на белите дробове от 25% или повече, могат да се върнат към естествения живот и по-късно, да усетят негативна динамичност в положението си, означи Иванова. Нарушенията на съня и главоболието са измежду най-леките затруднения.  Професорът добави, че 100% от пациентите се оплакват от понижаване на устойчивостта на стрес.
Според нея, мъжете по-трудно изкарват COVID-19 . " Те показват по-силно безпокойствие по отношение на резултата и оценката на настоящата обстановка. Хората, прекарали коронавирусна зараза, могат независимо да се подложат на рехабилитация и да не отидат на доктор, в случай че са в положение да задържат дъха си за 30 секунди без усложнения , добави Иванова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР