Полети на самолети на беларуски авиокомпании до Крим ще доведат

...
Полети на самолети на беларуски авиокомпании до Крим ще доведат
Коментари Харесай

Украйна заплаши Беларус с незабавни санкции в случай на полети до Крим

Полети на самолети на беларуски самолетни компании до Крим ще доведат до незабавни наказания . Това предизвести заместител външният министър на Украйна Емине Джапарова, представена от " Укринформ ".

Така тя разяснява изказването на президента на Беларус Александър Лукашенко за това, че Минск и Москва работят по откриването на полети до окупирания от Русия полуостров.

" Ние ще действаме неотложно против всевъзможни опити за легитимиране на окупацията на Крим от Русия . Ако даже един аероплан на беларуските авиокомпани се окаже на територията на окупирания Крим, глобите ще бъдат неизбежни с всички отрицателни последствия ", акцентира Джапарова.

Украйна спря полетите с Беларус от 26 май след насилственото приземяване на полет на Ryanair в Минск. Киев забрани на самолетите на украинските самолетни компании да влизат във въздушното пространство на прилежащата страна. От 29 май Украйна затвори небето си за беларуски полети.

През август 2014 година нискотарифната самолетна компания на съветския авиопревозвач " Аерофлот " - компанията " Добролет ", беше принудена да затвори. Нискотарифният транспортьор попадна под глобите на Европейски Съюз за полети до Крим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР