Полетът с военния самолет Спартан“ е преминал успешно и пострадалите

...
Полетът с военния самолет Спартан“ е преминал успешно и пострадалите
Коментари Харесай

Проф. Ангелов каза какво е състоянието на пострадалите жени от катастрофата

 Полетът с военния аероплан " Спартан “ е минал сполучливо и потърпевшите две дами при злополуката край Лесово за настанени за лекуване в " Пирогов “. Това съобщи здравният министър проф.  на ексклузивен брифинг довечера пред " Пирогов “.

По думите му положението им е тежко, а контузиите са животозастрашаващи. Той съобщи, че е рано да се вършат прогнози, сега се прави всичко належащо, с цел да бъдат избавени. 46-годишната пациентка, която е била интубирана в Ямбол, е минала през скенер на цялото тяло.

" Установени са контузии в региона на гърдите и корема, травма в региона на мозъка, строшаване на таза и бедрото. Има и лицева контузия – строшаване на лицевия череп. Другата жена е на 51 година Тя е с фрактури на таза, бедрото и ръката. При случая тя е получила мозъчно разтърсване. Те ще бъдат настанени в реанимацията на болничното заведение ", изясни още здравният министър.

По думите му при сходни контузии постоянно има заплаха за живота. " За потърпевшите ще се направи най-хубавото в България ", безапелационен беше проф. Ангелов.

Той посочи, че в ямболската болница остават девет души, които е посетил персонално. " Капацитетът на лечебното заведение позволява сътрудниците да се оправят със обстановката. В Ямбол няма хора с директна заплаха за живота. Двама от пациентите са в реанимация под интензивно наблюдаване ", сподели още здравният министър. 

Ангелов посочи, че положението на най-младия пациент - 18-годишно момиче, потърпевшо при злополуката, е устойчиво, само че остава под интензивно наблюдаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР