Полетът беше отложен с 24 часа поради предупреждение за пожар

...
Полетът беше отложен с 24 часа поради предупреждение за пожар
Коментари Харесай

Днес НАСА и Нортроп Груман ще изстрелят товарен кораб Сигнус към МКС

Полетът беше отсрочен с 24 часа заради предизвестие за пожар в центъра за ръководство на кораба “Сигнус ”, което е наложило евакуация на личния състав.

Уникалната галактическа ракета на Нортроп Груман “Антарес 230+ ”, която има издигната в Украйна първа степен и два съветски мотора “РД-181 ”, ще организира предпоследния си полет през днешния ден, с цел да изведе към МКС товарен транспортен съд “Сигнус ”. След като тази задача завърши, пред “Антарес 230+ ” остава единствено още едно изстрелване през първата половина на 2023 година, преди да бъде пенсионирана. След това Нортроп Груман ще разчита краткотрайно на ракетите на СпейсЕкс “Фалкън 9 ”, които са напълно американски, за полетите на “Сигнус ”, а редом ще тече създаването на новата ракета “Антарес 330 ”. Тя също ще е напълно американска, с мотори на Файърфлай “Миранда ”. Напомням на читателите, че през предишния месец “Файърфлай ” организира сполучливо първия си галактически полет, изпращайки спътници в орбита (макар и малко по-ниска от очакваното).

Днешният полет е плануван за 12:50 часа българско време. Метеоролозите дават 80% късмет времето да е удобно.

На борда на галактическия транспортен съд “Сигнус ” пътуват микроспътници, както и голям брой научни и софтуерни опити, включително:

Устройство за 3D щемпел на човешки тъкани в галактически условия Наблюдателна установка, която ще изследва по какъв начин от време на време след горски пожари пораждат кални наводнения Експеримент, който ще изследва дали акомодацията на растения към безтегловност може да се съобщи посредством семе към идващото потомство Хардуер, който ще бъде инсталиран преди инсталацията на идващото потомство слънчеви акумулатори на Международната галактическа станция Първите изкуствени спътници на Уганда и Зимбабве, които са основани в границите на програмата BIRDS – тя е особено насочена към тези страни, които до този миг нямат опит в космонавтиката

По сходство на другите кораби от серията “Сигнус ”, по този начин и този е кръстен на историческа персона от галактическия бранш – и това е Сали Райд, първата американка, летяла в космоса.

Корабът ще остане прикачен към Международната галактическа станция до януари 2023 година.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР