Полет на Vueling между Париж и Кайро направи аварийно кацане

...
Полет на Vueling между Париж и Кайро направи аварийно кацане
Коментари Харесай

Самолет прави аварийно кацане, след като египетски пътник пише „Обичам Аллах“ във формуляр

Полет на Vueling сред Париж и Кайро направи спешно кацане в Рим във вторник, 7 ноември, където египетски пасажер беше изваден от полета. Видеоклиповете, получени от FRANCE 24, демонстрират, че мъжът е задържан от италианската полиция. Екипажът на полета го упрекна, че е написал „ Обичам Аллах “ на формуляр. Беше „ смразяваща кръвта сцена “, споделя нашият Наблюдател, който е очевидец на цялата преживелица и счита, че мъжът е бил расистко профилиран.

Беше към 17:30 ч. на 7 ноември, когато полетът на Vueling VL8522, който беше напуснал парижкото летище Орли и се насочи към Кайро, ненадейно зави на запад над езерото Брач ​​в Хърватия, с цел да може да кацне спешно на летище в Рим.

Екипажът реши да направи спешно кацане, тъй като имаше опасения по отношение на това, което смяташе за съмнително държание на 29-годишен пасажер. Според италианските митничари мъжът се чувствал зле и изискал медикаменти.

„ Той трябваше да подпише формуляр, с цел да каже, че е взел лекарството на собствен личен риск. Изглежда, че член на личния състав е видял думите „ Обичам Аллах “ във формуляра, което е довело до спешно кацане на самолета “, оповестиха италиански чиновници. Италианската полиция съобщи, че не е имала достъп до въпросния документ.

След като полетът кацна на летище Фиумичино в Рим, мъжът беше задържан от италианската полиция. Два видеоклипа, получени от нашия екип, документират тази сцена.

Можете да чуете по какъв начин пасажерът крещи на негоден британски „ Нещо не върша, нещо не знам “, „ Не върша проблеми “, „ Моля, желая помощ “ и „ Аз “ м от Египет. ”

Изглежда, че той също по този начин дава адрес на чиновниците на арабски.

„ Пилотът реши да кацне “, споделиха италиански митнически чиновници. Те допълват, че водачът не е обяснил за какво желае да кацне на въпросното летище.

Vueling сподели в изказване, че полетът е „ пренасочен към Рим от съображения за сигурност заради несъответствуващото държание на пасажер “.

Компанията сподели, че в името на „ сигурността на пасажерите “ е следвала „ сътвориха протоколи “ и желаеха „ намесата на силите за сигурност “, без да дават повече детайлности.

Поискахме детайлности, само че Vueling сподели, че не могат да разясняват аргументите, заради които пасажерът е бил докладван, „ в случай че става дума за това, което е написал във формуляра си, или за държанието му “.

„ Решения като това ще засилят чувството измежду мюсюлманите, че Западът има нещо срещу тях “

Нашият наблюдаващ, Пиер (не е същинското му име), седеше покрай въпросния пасажер. Той сподели, че полетът е бил сложен, с доста закъснения, само че пасажерът не е посочил признаци на възбуденост преди кацането в Рим.

Трябваше да излетим в 11 сутринта. Около двадесет минути след плануваното време за политане водачът разгласи, че има електрически проблем. 30 минути по-късно ни накараха да слезем от самолета, като ни споделиха, че ще изхвърчаме с различен аероплан. В последна сметка излетяхме с три часа забавяне.

Седях покрай въпросния юноша. Не видях никакви проблеми с него. Той не е направил нищо смущаващо по време на полета – не е крещял или обиждал никого. Не го видях да взема медикаменти, само че може би съм пропуснал това.

Един час след излитането отидох до тоалетната в задната част на самолета и видях стюардеса да плаче. Това ме тормози, само че си помислих, че може би плаче по персонални аргументи. Опитах се да не мисля за това, тъй като не желаех да се стресирам. И тогава, един час по-късно, те оповестиха, че ще кацнем, без да ни дадат спомагателна информация.

„ Чудехме се какво става, дали не е бомба …'

Хората малко мърмореха. Някои от египетските пасажери се майтапиха с това, в това число и въпросният юноша.

Самолетът кацна и към 18 часа една жена, която седеше до младия мъж, се изправи, с цел да отиде до тоалетната. Тя сподели, че е незабавен случай, само че стюардеса й извика да остане на мястото си и сподели, че полицията е на борда и че те са в средата на незабавна процедура. Започнахме да се чудим какво става, дали не е бомба… тогава бързо, към 18:15 часа, полицията беше на борда и хвана младежа, който крещеше, че не е направил нищо.

Решения като това ще засилят чувството измежду мюсюлманите, че Западът има нещо срещу тях

Италианските митнически чиновници споделиха, обратно на това, което оповестиха италианските медии, че не е имало елитни стрелци на писта, когато мъжът беше свален от самолета, просто „ естествена система за сигурност, с въоръжена полиция “.

Мъжът беше бързо освободен. Същите управляващи оповестиха, че не са подхванати „ правни дейности “.

Източник в Египет, който беседва с приятелите и фамилията на пасажера в неговото село, сподели на нашия екип на 10 ноември, че мъжът най-сетне е стигнал до Египет. Въпреки това не успяхме да получим повече информация досега, в който тази публикация беше оповестена.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР