Полагате ли специални грижи за устните си? През зимата те

...
Полагате ли специални грижи за устните си? През зимата те
Коментари Харесай

Меки устни през зимата - 8 съвета

Полагате ли специфични грижи за устните си? През зимата те се нуждаят от малко повече внимание, с цел да останат красиви и нежни. И не, слагането на еликсир за устни надалеч не е задоволително. Ако и вашите устни се пукат, изсъхват или просто не наподобяват добре през зимата, вижте тези потребни препоръки, с които да ги обгрижите и разкрасите.

Преди да ви споделим няколко потребни съвета, дано поговорим за грешките, които водят до напукване на устните. Може би най-често срещаната неточност е несъзнателното облизвате на устните в опит да ги хидратираме. Това единствено прави кожата още по-податлива към увреждане от студения въздух и вятър. Друга неточност е, че не използваме специфичен еликсир за устни за зимата. " Зимната формула " е по-подходяща и пази по-дълго, спрямо по-леките разновидности за топлите месеци.

1. Ексфолирайте устните
Кожата се нуждае от ексфолиране, без значение за коя част от тялото става дума. Ексфолирането е развой, при който се отстраняват натрупалите се мъртви кожни кафези и нечистота. Често чуваме да се приказва за ексфолиране на разположение, шия, деколте, даже тяло, само че рядко става дума за разчистване на устните.

Можете да си купите специфичен ексфолиант за устни, да употребявате този за лице или да си приготвите домакински скраб.

Винаги нанасяйте ексфолианта на почистени от грим устни. Масажирайте с нежни кръгови придвижвания и по-късно изплакнете. Нанесете подхранващ еликсир за устни.

2. Подберете добре балсама за устни
Хидратирането извън и от вътрешната страна играе основна роля за здравето на кожата. Всъщност един от първите признаци на дехидратацията са сухите устни. Пийте предложеното за вас количество вода по отношение на възраст, килограми и физическа интензивност.

Изберете рационално балсама за устни. Важно е да съдържа така наречен емолиенти - мастни киселини и естествени масла. Те укрепват естествената защитна мощ на кожата. Най-подходящи са балсамите с масло от шеа, хиалуронова киселина, моринга, витамин Е.

3. Стимулирайте производството на колаген
Първите признаци на стареене на кожата се виждат по устните. Кожата там е толкоз тънка, че първите структурни промени незабавно се отразяват на размера, даже на цвета.

Започнете да приемате колаген. Включването на тази хранителна добавка забавя процесите на стареене. Най-добре е да взимате така наречен хидролизиран колаген, тъй като се усвоява по-бързо.

 колаген

4. Инвестирайте с маска за устни
Маската за устни е относително нов артикул на пазара и може би няма да ви е доста елементарно да я откриете. Но си заслужава да я имате в разкрасителния си боеприпас. Маската за устни се нанася вечер, преди лягане и служи за надълбоко поддържане, по този начин нужно през зимата.

5. Четете етикета
Ако макар грижите, които полагате, постоянно сте с напукани устни, проверете съставките на балсама си.

Съставки, които да избягвате:
ментол камфор евкалипт масло от мента масло от канела алкохол
Какъв артикул употребявате за унищожаване на червилото от устните вечер? Ако съдържа алкохол, може би систематичната му приложимост поврежда кожата и я изсушава.

 бласам за устни

6. Пазете устните от суровите зимни условия
Студеният въздух и зимният вятър могат да увредят устните ви единствено за няколко минути. Затова с изключение на предпазен еликсир, в най-студените дни е добре да предпазвате устните с шал.

7. Напукани устни - бъдете изключително деликатни
Бъдете изключително деликатни, в случай че устните ви се напукат, белят се или са прекомерно сухи. Първото и най-важно предписание е да не дърпате кожата и да не пробвате да я остраните. Често срещана неточност са опитите за ексфолиране. Най-добре нанесете еликсир за надълбоко поддържане или вазелин. Те ще оказват помощ за хидратиране, след което мъртвата и повредена кожа сама ще падне.

 напукани устни

8. Лечебно разкрасяване от кухнята
Има някои артикули от кухнята, които можете да употребявате, с цел да подхраните устните. Сред тях са кокосово масло, мед, масло от авокадо, гел от алое вера .

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР