Пол Дейвид Хюсън (роден на 10 май 1960), с прякор

...
Пол Дейвид Хюсън (роден на 10 май 1960), с прякор
Коментари Харесай

Сложете черта на миналото, целунете бъдещето - БОНО

Пол Дейвид Хюсън (роден на 10 май 1960), с прякор Боно Вокс е фронтменът на ирландската рок група U2 .

На 15-годишна възраст Пол претърпява огромна двойна загуба, когато майка му умира по време на погребението на татко ѝ (Този случай, с който доста почитатели и писатели спекулират, може би е и повода за твърдия темперамент на Боно ). Много части, изключително от ранните албуми („ I Will Follow “, „ Out of Control “, „ Tomorrow “) засягат тъкмо този интервал от живота му.

Малко след този тежък миг в живота му Пол се увлича по музиката и по свиренето на китара… Ентусиазира го музиката на групи като T.Rex , Thin Lizzy , The Ramones и Television .

Днес той е най-богатата попзвезда в света, само че не с помощта на музиката, а тъй като има акции от Facebook на стойност 1,5 милиарда $. За последните 20 години Боно съумя да се трансформира в емблема на концепцията “звезда с идея ” и показва обществена ангажираност по най-различни мотиви.

През 1984 година Боно става представител на „ Нетейд “ – организация с идеална цел, учаща младите по какъв начин да се борят с бедността. От 1999 година насам взе участие също и в множеството стратегии за унищожаване на задълженията на Третия свят, както и по отношение на проблемите в Африка, привличайки на своя страна доста холивудски звезди и шоумени.

Боно основава организация на име „ DATA “ (Debt, AIDS, Trade in Africa), която се занимава с фокусиране на вниманието на обществеността върху двата най-големи казуса по отношение на Африка – СПИН-ът и контрабандата, спираща естественото икономическо развиване.

Боно е лицето на U2 към този момент 40 години, а те не престават да са машина за милиони. Техният, митичен за поп-културата, световен тур от 2009 до 2011-а е най-посещаваното и печелившо концертно турне в историята.

Продали са повече от 170 милиона записа и имат 22 награди “Грами ” – повече от всяка друга тайфа. Независимо дали музиката подкрепя обществения ангажимент, или противоположното, Боно сполучливо се оправя и на двете подиуми.

Чудесно е всички да сме единни, само че да почитаме правото на другите да са разнообразни е още по-важно!

Напоследък стартирам да одобрявам от ден на ден и повече хората, чието мнение е друго от всеобщото.

Предразсъдъците могат да бъдат рискови, само че без тях светът ще бъде сив и отегчителен.

Мястото, където живеете не би трябвало да дефинира дали живеете!

Не прекомерната амбициозност ни убива, а неналичието на такава!

Моите герои са тези, които са съумели, макар че са допускали неточности. Тези, които се учат от тях и не престават с високо вдигната глава.

Колкото по-малко знаеш, толкоз повече вярваш на другите.

Да продадеш душата си значи да работиш нещо, което не харесваш и то не поради огромната заплата.

Книгата е най-хубавият подарък, който може да извършите на някого.

Когато приказвам за любовта, аз разбирам неегоистичната обич. Физическата обич може да се купи и продаде, като всичко останало. Но аз мисля, че същинската обич значи да се дава и да не се чака нищо в подмяна.

Липсата на самосъжаление е едно от качествата, които бих желал да владея. Повече от всеки път ме очарова в хората.

Музиката може да промени света, тъй като тя е способна да промени хората.

Ужасно желая да изсвирвам на китара и изсвирвам на нея извънредно!

Разликата сред поп и рок музиката е, че попът те кара да повярваш, че всичко е наред, а рокът – че нищо не е наред, само че можеш да го поправиш.

Музиката има силата да събира хората дружно, също както политиката може да ги разделя.

Надявам се, че работата ми като деятел ще бъде забравена. Защото се надявам, че тези проблеми ще изчезнат вечно.

Ако музиканти и деятели работят в действителност дружно, ще можем да победим силите на стопанската система и корпорациите.

Личният и политическият апокалипсис вървят ръка за ръка.

Точно в моменти на подозрения и безусловно комплициране можем да преоткрием полезностите си, в случай че сме задоволително умни.

Това музиката е толкоз неизмеримо нещо. С нея приказваме с Господ, или пък въобще не приказваме с Него. Дори и в случай че не имаме вяра в Него. Тогава дано тя е език на душата. Ако повярваш, че оттатък плътта си имаш душа, която живее повече от тялото ти, в случай че в действителност има душа, то тогава музиката е това, което я пробужда. Моята несъмнено я пробуди. И тогава започваш да разбираш и общуваш на друго равнище.

Чувствам, че не съм надраснал кой знае какъв брой хлапака в себе си. А и гневът пулсира в сърцето на рокендрола, нали? В това е разликата сред рока и попа. Да превръщащ болката в хубост е работа на изкуството, а трансформацията на експанзията в рокендрол е наша компетентност.

Ако опитът те учи на нещо, то е да си предан изцяло на сегашния миг и да попиваш всяка капка благополучие в него. И, в случай че си късметлия, единствената спънка по пътя ти, ще бъдат личните ти страхове.

Сложете линия на предишното, целунете бъдещето.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР