Покупко-продажбата на имот е важна стъпка в живота на всеки

...
Покупко-продажбата на имот е важна стъпка в живота на всеки
Коментари Харесай

Изгодно ли е да си купим апартамент ново строителство във Варна?

Покупко-продажбата на парцел е значима стъпка в живота на всеки човек, а преференциалната договорка е повече от желателна. Най-общо казано има два вида хора - едните са последователи на новото строителство, а другите са безотказни фенове на остарялото. Много хора, живеещи в морската столица си задават един въпрос, а точно - преференциално ли е да си купят апартамент ново строителство? В идващите редове ще разгледаме какви са преимуществата и минусите на този тип покупка.

 
Апартаменти ново строителство - преимущества
Както всяко друго нещо, по този начин и покупката на има доста преимущества. Ако купувате жилището с капиталова цел, може би това е една много преференциална оферта за вас, изключително в случай че заложите на така наречен парцел “на зелено ”. Все отново, цената на сходен вид парцел е много по-ниска от общоприетата, която бихте заплатили. Освен това новото строителство допуска жилището в действителност да е ново, т.е. никой да не е живял там преди и вие да сте първи притежател. Също по този начин този вид жилища допуска, че са издигнати съобразено с най-нови модерни технологии. Това от своя страна ви дава гаранция, че получавате отсреща високо качество. Освен това, този факт допуска и по-ниски сметки и разноски за отопление през зимните месеци.

Когато приказваме за преимуществата на един подобен апартамент, няма по какъв начин да пропуснем, че този вид жилища имат нови и изправни асансьори, а това си е сериозен плюс. Освен това те се строят най-вече в нови и модерни квартали, а всички знаем, че тези места се населяват от млади фамилии. Изключително значимо е обаче да съобразите местоположението и подберете жилище, което има добра връзка и наоколо до него има аптека, супермаркети, детска градина и учебни заведения.

 
Апартаменти ново строителство - дефекти
Апартаментите ново строителство могат и да не бъдат по усета на всеки. Един евентуален минус е, че актуалните жилища се строят с огромен % общи площи. Иначе казано, плащате по-висока цена за квадратен метър обитаема повърхност. За някои хора това би било минус, изключително в случай че плащате за парцел 100 кв.м., а се оказва, че чистата повърхност е 85 кв.м.. Друг много постоянно срещан в последно време минус, обвързван с парцелите ново строителство е, неналичието на зелени и тревни площи към тях. На някои хора това въобще не им пречи, само че за други си е сериозен минус. Освен неналичието на зеленина към новите блокове, постоянно се случва да няма и задоволителен брой паркоместа или планувани гаражи. Това може да бъде проблем, изключително в случай че имате повече от 1 кола и ви се постанова да обикаляте дълготрайно време, с цел да намерите място къде да паркирате своя автомобил.

Всички жилища ново строителство във Варна имат своите преимущества и дефекти. Дали тази покупка ще е преференциална за вас, зависи от обстоятелството на каква организация се доверявате и какви в действителност са вашите желания. Ако желаете да живеете в нова постройка и апартамент, новото строителсто би било чудесна опция за вас. Ако ви следва покупко-продажба на парцел, не пропускайте опцията да потърсите подпомагане от квалифицирана организация за недвижими парцели.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР