Покупката на имот е може би най-големият ви във финансово

...
Покупката на имот е може би най-големият ви във финансово
Коментари Харесай

Защо октомври е един от най-добрите месеци за покупка на имот?

Покупката на парцел е може би най-големият ви във финансово отношение разход, който ще извършите през живота си. Затова би трябвало да подхождате към нея доста деликатно и отговорно.

Освен местоположението, която несъмнено е водещият фактор при избора на парцел, добре е да изберете и верния миг за реализиране на договорката.

Ново проучване сочи, че най-хубавият месец да си купите парцел е октомври, най-малко в Съединени американски щати. Най-добрият ден от седмицата пък е понеделник.

До тези заключения е стигнала щатската консултантска компания RealtyTrac на база на 32 милиона покупко-продажби, осъществени през последните 15 години.

През октомври купувачите са успявали да договорят отстъпка от 2.6% от " справедливата стойност " на жилищата.

Не доста от купувачите обаче, са се възползвали от опцията да доближат до сходна отстъпка през десетия месец на годината, като едвам 8.4% от споразуменията са осъществени през октомври. Това значи, че по-голямата отстъпка значително може да е функционалност от по-малкия брой покупко-продажби.

И до момента в който не е ясно, дали това проучване е представително за родния пазар, то логиката, че студените месеци са положителни за покупка на парцел, е очевидна.

Продавачите, които не са съумели да осъществят парцелите си през дейния летен и есенен сезон, или пък новите участници на пазара, излезли през октомври, очевидно са стимулирани да продават преди коледните и новогодишните празници.

Предвид обстоятелството, че и продавачите са наясно, че с настъпването на зимата, купувачите понижават, те са склонни да вършат по-големи отстъпки, с цел да осъществят покупко-продажбите.

Защото с наближаването на пролетта, продавачите са склонни да отсрочат с още малко продажбата, уверени, че със стоплянето на времето и повишението на интереса, ще могат да осъществят парцела си на по-добра цена.

Та, макар че в България липсва сходна статистика, октомври също може да е измежду най-хубавите месеци за покупка на парцел.

Защо понеделник е най-хубавия ден за покупка на парцел в Съединени американски щати?

Защото в този ден междинната отстъпка, на която продавачите са били склонни, е 2.3%. Петък е идващият най-хубав ден с 2% междинна отстъпка. Най-малко склонни да отстъпват са били щатските продавачи на парцели във вторник с едвам 1% отстъпка през този ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР