Покритият паркинг на Терминал 2 на Летище София ще бъде

...
Покритият паркинг на Терминал 2 на Летище София ще бъде
Коментари Харесай

Покритият паркинг на Терминал 2 на Летище София ще бъде реновиран за 24,5 милиона лева

Покритият паркинг на Терминал 2 на Летище София ще бъде реновиран. Иплълнител на плана ще е ГБС-Инфраструктурно, с който СОФ Кънект подписа договор на стойност близо 24.5 милиона лв.. Според оператора на най-голямото интернационално летище в България реализацията на плана е от " стратегическо значение за развиването на летището ". Това излиза наяве от известие на СОФ Кънект.

Покритият паркинг на Терминал 2 има четири етажа. Ремонтът ще стартира през 2024 година и ще приключи за година. Междувременно се чака ГБС- Инфраструктурно строителство да завърши градежа на открития паркинг с потенциал над 1000 места. След привършване на двата плана на Терминал 2 ще има общо близо 1900 паркоместа.

Заедно с открития паркинг на Терминал 2 ще бъде внедрена система за надзор на достъпа. Новата бариерна система ще е основана на различаване на регистрационен номер и ще подсигурява, че всеки водач, който има намерение да остави или качи пасажери ще има бърз достъп, без да чака на опашки.
 40 милиона лв. инвестиция в Терминал 2 до 2025-а година: проектантът е определен
40 милиона лв. инвестиция в Терминал 2 до 2025-а година: проектантът е определен

Летище София стартира реконструкцията на втория терминал

В плана е заложено и разширение на пътя и създаване на нов противоположен завой, който ще пренасочи трафика към прилежащи уреди, ситуирани отвън летището.

" Радваме се, че по тази значима задача ще партнираме с водач в строителната промишленост. Вярваме, че в средносрочен проект летище София ще има освежен и функционален затрупан паркинг ", декларира Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на СОФ Кънект.

Комоанията СОФ Кънект пое ръководството на летище София за период от 35 години през април 2021 година Mеридиам е главният акционер и има 100% от капитала в СОФ Кънект. Концесионният план е дълготраен проект за модернизиране на летището и повишение на неговите услуги и уреди.

Едни от най-големите строителни планове на Дружеството ГБС-Инфраструктурно строителство през последните години са южната дъга на Софийски околовръстен път, три сектора на автомагистрала Струма - мостът при тунел Железница, секторът от Сливница до Храбърско на автомагистрала Европа, новият пробив по ул. " Филип Кутев ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР