Покрай наближаването на коледните и новогодишните празници всяка година се

...
Покрай наближаването на коледните и новогодишните празници всяка година се
Коментари Харесай

Лекари обясниха вредно ли е да се работи на 31 декември

Покрай наближаването на коледните и новогодишните празници всяка година се заражда полемика за това по какъв начин и по кое време е редно да се почива.
Много от работодателите са толерантни със своите чиновници, други пък не чак толкоз. Масова процедура е хората да си взимат почивни дни и да сливат празниците.
Тази година 31-ви декември се пада във вторник и е работен ден. По този мотив лекари откриха нездравословно ли е за здравето да се работи на този ден. Специалистите считат, че работата в последния ден на изминаващата година не е нездравословна, изключително в случай че работата е удовлетворяваща.
"Работата в никакъв случай не е нездравословна. Това не е първият ден, в който работим, нормална обстановка “, съобщи Оксана Драпкина, основен терапевт на свободна процедура в съветското Министерство на здравеопазването.
Сеченова Алексей Умрюхин отбелязва, че в случай че човек прави работата на драго сърце, тогава умората в края на деня е съпроводена от задоволство.
„ Това насочва физиологичните процеси в удобна посока и ускорява аварийните качества на организма “, разяснява ескпертът.
Обратният резултат се получава, в случай че индивидът не харесва работата си. Според Умрюхин, първоначално е значимо да се отървете от отрицателните страсти, а по-късно да отпразнувате Нова година.
Специалистът добави още, че е значимо да спите след работа на 31 декември. Освен това, в случай че човек не е спал задоволително през последната седмица преди празника, би трябвало да усили продължителността на съня, с цел да компенсирате получения недостиг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР