Поколението Z не е сигурно, че иска да има деца.

...
Коментари Харесай

Психолог: Не всеки трябва да има дете, защото не всеки може да го понесе

„ Поколението Z не е несъмнено, че желае да има деца. Поемането на отговорност за изборите не е елементарно на някои хора. Детето е отговорност. Не всеки би трябвало да има дете, тъй като не всеки може да го понесе – от време на време хората са по-добри към другите и себе си, когато нямат дете “.

Това съобщи пред радио „ Фокус “ психологът Весела Банова , която разяснява тематиката с настройките на младите хор, родените от средата на 90-те години на XX век до началото на 10-те години на XXI век.

По думите ѝ се з абелязва наклонност , обвързвана с това, че доста модерни двойки не желаят да имат деца , защото се тормозят от необратимостта на този развой.

„ В този миг ти става доста ясно, че животът има начало и край – това е доктрина, която се трансформира в процедура “.

Специалистът обърна внимание на обстоятелството, че с появяването на едно дете в фамилията се внася неустановеност , защото родителите нямат 100% надзор върху него. Тя прикани хората да не подхващат тази значима стъпка, само заради повода, че към този момент имат всичко друго в живота и гледат на детето като изчезналата част от пъзела. По думите ѝ казусът тук е, че някои родители гледат на основаването на потомство като придобиване на някакъв скъп предмет , а не като отговорност за основаване на човешки живот. 

Според Весела Банова нито един човек не трябва да се усеща притискан да има дете, тъй като това може да докара до доста неверни избори след това.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР