Поколението на милениалите включващо хората, родени между 1981 и 1996

...
Поколението на милениалите включващо хората, родени между 1981 и 1996
Коментари Харесай

14 неща, които милениалите правят напълно различно от своите родители

Поколението на милениалите включващо хората, родени сред 1981 и 1996 година, оказва голямо въздействие върху промишлености като бързото хранене, модата и даже висшето обучение. По данни на изследователския център Pew последните младежи, родени в този откъслек от време, тази пролет би трябвало да се приключили лицей. Те, обаче, се разграничават от родителите си по метода, по който ръководят живота си – женят се по-късно, взимат студентски заеми, които изплащат по-дълго във времето и забавят пазаруването на лично жилище. Business Insider направи ранглиста на нещата, по която милениалите се разграничават от своите майки и татковци.

1. Не ми се готви, по-добре да си поръчам храна извън

Хранителната промишленост реагира на измененията в метода на хранене на младежите. Оказва се, че милениалите отделят минимум време за подготвяне на храна спрямо по-старите генерации. Вместо това те са по-склонни да си поръчват подготвена храна с доставка до домовете им или просто да се хранят в заведения за хранене.

2. Предпочитам виното и спиртните питиета пред бирата

Милениалите употребяват по-малко алкохол и като цяло избират спиртните питиета и виното пред бирата. По данни на Nielsen, проникването на бирата на американския пазар е спаднало с 1% от 2016 година до 2017 година, до момента в който при виното и спиртните питиета данните не са се трансформирали. UBS и Goldman Sachs също са открили, че милениалите харесват по-малко бирата в сравнение с по-възрастното потомство. 

3. Искам да изучавам онлайн вместо да навестявам лекции

Вместо да вървят на лекции в университета, милениалите избират да учат онлайн. Проучване на Growing Leaders в съдействие с Harris Poll демонстрира, че 69% от хората на възраст сред 18 и 34 години считат, че са научили повече от технологията, в сравнение с от хората. На същото мнение са едвам 50% от респондентите над 45-годишна възраст.

4. Размерът на заплатата не е загадка за сътрудниците ми

Темата за размера на заплатата към този момент не е табу. Милениалите са по-склонни да разискват каква е месечната им отплата със своите сътрудници, семейство и другари. Оказва се, че 30% от хората на сред 18 и 36 години към този момент са разискали заплащането си с сътрудниците си в офиса.
shutterstock_593494403.jpg  Снимка: Shutterstock
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР