Поколението е уникално. След първото място в Ташкент, всички помислиха

...
Поколението е уникално. След първото място в Ташкент, всички помислиха
Коментари Харесай

Ивайло Воденов след бронза на Световната купа в Атина: Имаме уникално поколение във фехтовката

Поколението е неповторимо. След първото място в Ташкент, всички помислиха в международната фехтовка, че е нещо инцидентно, ние продължаваме. Предната Световна купа станахме четвърти, в този момент взехме бронзов орден и затвърдихме, че сме мощ във фехтовката. Това сподели националният селекционер на на отбора ни Ивайло Воденов в предаването " Денят стартира ".

Специалистът гостува в студиото на " Денят стартира " със сабльорките Емма Нейкова и Калина Атанасова, които завоюваха бронзов орден в отборното съревнование при дамите на шампионата от сериите Гран при в Атина през уикенда.

Емма Нейкова показа, че се любува повече на медалите извоювани с тима.

" И при мен е по същия метод. Миналата година на международното за девойки в Пловдив взехме трето място с Емма и това беше един от най-хубавите дни, които сме имали. Сега в Атина отново не може да се опише възприятието да си там, на стълбичката ", сподели и Калина Атанасова.

Емма Нейкова, която завоюва златен орден на сабя на европейското за девойки в Неапол преди две седмици, разяснява представянето си.

" Първо чух препоръките на треньора ми, бях обезпокоена, след това се замислих и си споделих, че би трябвало да се успокоя, че освен един първи път съм правила това превръщане, и че всичко е допустимо ", описа за полуфиналната си среща в Неапол златната медалистка Емма Нейкова.

" Обръщането на резултата на полуфинал беше доста мъчно от 8:3. Имаше единствено една минута и трябваше да се концентрира и да направи новите неща като инструкции ", изясни и треньорът Ивайло Воденов.

Калина Атанасова съобщи, че извоювания бронзов орден от Световната купа в Атина е в резултат на поддръжката сред съотборничките.

" Беше неповторимо. Йоана Илиева завършваше всичките дуели, влизаше надъхано с готовност, и цялата поддръжка беше доста значима ", изясни Атанасова.

" Всички бяхме притеснети в първия дуел против Азербайджан, тогава Йоана сподели доста постоянна душeвност и докара багра до победа ", разяснява още Калина Атанасова, която приключи на пето място на еврошампионата за девойки в Неапол.

" Психиката и комплексното деяние е доста значимо и при възрастта. Ние сме най-младият тим в света сега. Отборът ни е с 17-19-годишни, имаме и едно по-възрастно момиче. Докато тимът, който е четвърти, пети, всички са към 30-годишни. Психиката, физиката и опитът на 30-годишните е друга от 18-годишните, значимото е да ги съсредоточвам тъкмо преди срещата ", изясни Ивайло Воденов.

Вижте целия диалог във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР