Поклонници изминаха пеша над 600 км от Велико Търново до

...
Поклонници изминаха пеша над 600 км от Велико Търново до
Коментари Харесай

Поклонниците от похода Светият път изминаха пеша над 600 км

Поклонници изминаха пешком над 600 км от Велико Търново до Рилския манастир, с цел да се включат в първия у нас поклоннически поход „ Светият път ". Шествието е отдадено на 550-тата годишнина от връщането на мощите на Свети Иван Рилски от остарялата столица Търново в Рилския манастир, а маршрутът, който извървяха участниците повтаря пътя, по който са минали и монасите през 1469 година.

Група поклонници прекосиха цялата страна, с цел да почетат паметта на Свети Иван Рилски - покровител и небесен настойник на българския народ. Над 20 души извървяха всичките 600 км от Велико Търново до Рилския манастир, а стотици други се включваха за малко в обособените стадии по пътя.
Аз съм малко отпаднал от прехода, само че съм безпределно задоволен, че устоях на прехода, пристигнах и делегирах още веднъж моята обвързаност към вярата, идеята, делото на Свети Иван Рилски Чудотворец, за подсилване на вярата и за одобряването ѝ. Това би трябвало човек да го изпита, с цел да види какво е - комбиниране на физическо, прочувствено и душевно благополучие, споделя участник в похода.
За уредниците на похода - Евгени Коев и Паскал Пиперков този поклоннически поход е сбъдната фантазия.

Евгени Коев, уредник на похода: Чувствам се прелестно, тъй като реализираме нещо, което е десетилетна концепция. Ние го вършим с ясното схващане за идващите генерации след 5-10-15-20 години България да има своя важен свети път, тъй като имаме всички учредения за това да бъдем повече християни, да бъдем повече българи.

Организаторите се надяват след време този поход да се трансформира в българския „ Ел Камино ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР