Поклонението пред голямата звезда на българското кино Иван Иванов в

...
Поклонението пред голямата звезда на българското кино Иван Иванов в
Коментари Харесай

Трима изпратиха Иван Иванов в тайно погребение

Поклонението пред огромната звезда на българското кино Иван Иванов в събота в обичаната му черква в Панагюрище е посетено от общо трима души – децата и половинката му. Актьорът бил заровен в село Оборище, както приживе той поискал. 

Големият артист Иван Иванов ни напусна на 31 януари на 72-годишна възраст. Кинолегендата издъхна в панагюрската частна болница, където два дни преди кончината си бил признат в кардиологичното поделение, тъй като се почувствал зле. Причината за кончината му е солиден инфаркт. Въпреки неистовите старания на лекарите те не могли да го спасят. В последните му мигове огромната му обич и негова брачна половинка Петя Силянова е била компактно до него.

Именно тя е потърсила здравна помощ за артиста, откакто му прилошало в дома им в панагюрското село Оборище. В последните години двамата живееха в усамотение в уютната си къща там.

Такъв ще го запомнят почитателите му

Най-съкрушена от загубата му е неговата брачна половинка – известната актриса Петя Силянова. Двамата наскоро означиха 40 години от сватбата си. Актрисата бе компактно до кинолегендата и в двата му най-трудни житейски интервала – конфликтите с рака. Припомняме, че звездата от „ Всичко е обич “ пребори онкологична диагноза на гърлото през 2012 година, когато се подложи на интервенции и лечения и съумя да надвие болестта, само че загуби гласа си. През 2022 година стана ясно, че диагнозата се е завърнала при него и той още веднъж е претърпял интервенция и лекуване.

Цялото село Оборище скърби за артиста, който всички живеещи там надълбоко уважавали, обае решили да не досаждат на фамилията и да оставят хората да изпратят Иван в стеснен кръг. Топли усеща локалните хранят и към брачната половинка му Петя. Признават, че не знаят дали тя ще има сили да остане да живее в къщата им там, цялостна с толкоз сантиментални мемоари.

За 4 десетилетия сватбен стаж с Иван не се разделят нито един път. В фамилния им живот липсват кавги, свади и изневери. Двамата се срещат като младежи, до момента в който следват дружно във ВИТИЗ при проф. Димитрина Гюрова.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР