Показва мястото и подробна информация за лечебните заведенияБългария отбелязва трайно

...
Показва мястото и подробна информация за лечебните заведенияБългария отбелязва трайно
Коментари Харесай

ГИС карта помага в борбата с туберкулозата в България

Показва мястото и подробна информация за лечебните заведения

България отбелязва трайно понижаване на заболеваемостта от туберкулоза като резултат на дейната активност по стратегиите в тази област

Интерактивна карта, създадена от ЕСРИ България във връзка Световния ден за битка с туберкулозата, демонстрира изпълнителите на дейностите по предварителна защита и надзор на болестта в България.

Уеб картата е оповестена на уеб страницата на стратегия „ Подобряване на контрола на туберкулозата в България “ към Министерство на опазване на здравето. Тя демонстрира местоположението и детайлна информация за лечебните заведения и всички институции, ангажирани с възстановяване на достъпа до предварителна защита и лекуване на туберкулоза.

С помощта на Географска информационна система картата уредниците целят да привлекат вниманието към този световен здравен проблем, като дават по наличен метод информация до всички заинтригувани страни.

Към момента дейностите по настоящите стратегии в страната се реализират от 29 регионални лечебни заведения, 33 лаборатории, 12 медицински центъра, 2 лечебни заведения и 25 Неправителствени организации, работещи измежду компактни ромски общности, лица с алкохолна взаимозависимост, бездомни хора, деца в риск, мигранти, бежанци и търсещи леговище.



Интуитивните принадлежности, с които е създадена геоинформационната карта, са част от облачната ЕСРИ Географска информационна система платформа ArcGIS Online. Технологията разрешава директното консолидиране на онлайн картата във всеки уеб страница, като по този метод улеснява популяризирането на информацията.

За девета поредна година в България отбелязва трайно понижаване на заболеваемостта от туберкулоза като резултат на дейната активност по стратегиите в тази област, заяви зам.-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова на конференция във връзка Световния ден за битка с туберкулозата.

От министерството напомнят, че в България профилактиката, диагностиката и лекуването на болестта са безвъзмездни за всички, които се нуждаят, без значение от техния здравноосигурителен статус.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР